Zeven ondernemers die ontevreden zijn over de nieuwe Intertoys-eigenaar gaan zelfstandig verder in een nieuwe franchise. Ze werken daarbij samen met Euretco, een groot bedrijf dat ondernemers in de detailhandel ondersteunt.

Dat meldt Retailnieuws.nl.

De zeven voormalige franchisenemers openen binnenkort negen testwinkels in Amersfoort, Amstelveen, Budel, Bussum, Deurne, Eindhoven, Gemert, Purmerend en Veldhoven. De samenwerking moet een ‘een geheel eigen gezicht’ krijgen en zich dus sterk gaan onderscheiden van nieuwe concurrent Intertoys. Hoe de keten zal gaan heten, is nog onbekend.

Euretco is een dienstverlener voor de detailhandel. Het bedrijf is in Duitse handen en wil die connectie ook inzetten om de nieuwe speelgoedwinkels te bevoorraden. In Nederland is het bedrijf ook op de achtergrond actief bij ketens als Intersport, Runnersworld en Hubo. De marketingmanager van Hubo, Miriam de Bruin, gaat het speelgoedconcept verder ontwikkelen.

Nadat Intertoys in februari dit jaar failliet ging, nam het Portugese Green Swan de winkels over. Het legde een nieuwe overeenkomst voor aan de franchisenemers, die door velen ondertekend werd.

Anderen lieten al vrij snel hun ontevredenheid blijken. Afspraken die net na de overname en doorstart waren gedaan, zouden in de contracten niet nagekomen worden. Ook sprak een groep franchisenemers toen van een 'slecht en onevenwichtig' verlangen van Green Swan.