De 41-jarige David Dillen weet dezer dagen niet wat hem overkomt. Hij is manager van het Charleroi Airport Hotel van de Van der Valk Groep en wordt platgebeld door media van over de hele wereld.

Reden is een tweet van een Nieuw-Zeelandse radioproducer.

“Een vriend van mij verblijft in een hotel in België, twitterde Michelle Cooke afgelopen zaterdag. “Ze kreeg de optie om een goudvis te huren voor een nacht, voor het geval dat ze zich eenzaam voelde.”

Het bericht inmiddels meer dan 13.00 keer geretweet en door ruim 35.000 mensen geliket.

Lees ook op Business Insider

“Mijn telefoon heeft de hele dag roodgloeiend gestaan met oproepen hierover. Vaak ook van persmensen”, zegt Dillen tegen de Gazet van Antwerpen. Hij is op de radio in Nederland, België en zelfs in Australië te horen geweest.

De goudvis, die te huur is voor 3,50 euro per nacht, is een enorme aandachtstrekker van. “Die bokaal staat aan de balie en mensen beginnen erover te praten met elkaar en maken er foto’s van.”

Dillen bedacht de ludieke actie in 2013. Het viel hem op dat mensen soms lang moesten wachten bij de receptie en wilde zure gezichten voorkomen. Met de huurvis wil de hotelmanager mensen een glimlach op hun gezicht bezorgen.

Vier jaar geleden ging de goudvis ook al eens viraal, maar niet zo als nu.

Geld verdienen is niet het doel. Het hotel brengt de kosten vaak niet in rekening. Toch zijn er wel mensen bereid om het bedrag van 3,50 euro te betalen, zegt Dillen. Vooral zakenmannen willen binnen hun bedrijf nog weleens pronken met een bonnetje van een gehuurde goudvis.

LEES OOK: Voor het eerst in 80 jaar is er een nieuwe chocoladesoort uitgevonden

MIS OOK NIET: 13 tips om beter te worden in smalltalk