De elektrische fiets is razend populair. Twee op de vijf nieuw verkochte fietsen is inmiddels een e-bike. In 2018 was een fiets met elektromotor zelfs voor het eerst het meest verkochte model.

Vanaf volgend jaar komt er bovendien een leaseregeling, waardoor je voordelig een fiets van de zaak kunt aanschaffen. Dat zal de e-bike vermoedelijk nog weer een boost geven.

Een elektrische fiets is niet goedkoop: voor een beetje kwaliteit ben je al snel 2.000 euro kwijt. Waarop moet je op letten bij de aankoop? Wij hebben een overzicht gemaakt van de acht belangrijkste dingen. Denk daarbij aan de positie van de motor, het remsysteem en het accuvermogen.

Als je je e-mailadres achterlaat, krijg je toegang tot het artikel en ontvang je meteen onze gratis nieuwsbrief met al het relevante nieuws over ondernemen, carrière, personal finance en technologie. We beloven dat je geen ongewenste reclame ontvangt. En wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kan uitschrijven op elk moment via de link onderaan.

Ontvang je onze nieuwsbrief al, vul dan het e-mailadres in dat bij ons bekend is. Je krijgt dan niet twee keer de nieuwsbrief.

Vul je e-mailadres in, abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en klik op de knop. Dan krijg je meteen toegang tot het artikel.

Lees ook op Business Insider