Te koop: een herenhuis van 10.498 vierkante meter in hartje Parijs. Pal naast de Eiffeltoren. En op het prijskaartje staat 220 miljoen euro.

Daarmee is dit appartement, dat eigenlijk meer lijkt op een huizenblok, het duurste stuk vastgoed dat momenteel te koop staat in Parijs. Althans, dat zegt de verkoper, het in Rusland gevestigde Kalinka Realty, dat het vastgoed verkoopt samen met het in Hongkong gevestigde Sindex Development.

Het kolossale herenhuis bevindt zich aan de oevers van de Seine, pal naast de Eiffeltoren. Onlangs nog steeg de waarde (en de prijs) van het object naar 220 miljoen euro, aldus de eigenaar tegen Business Insider.

“Dit is een ideaal object om in te investeren, binnen loopafstand van de Eiffeltoren”, zegt directeur Tatyana Burlakovskaya van Kalinka International. “Zulke objecten worden trofeeën genoemd, Het bezit ervan is niet zozeer een kwestie van winst, maar een kwestie van een uniek object in een collectie. Enig in zijn soort.”

Het pand is naar verluidt eigendom van twee oudere zussen, afkomstig uit een “rijke Franse dynastie”, aldus Kalinka Realty. Verder is er niet veel over het herenhuis bekend, en al helemaal niet hoe het er vanbinnen uitziet.

Vanbuiten ziet het er zo uit:


Dit kolossale herenhuis naast de Eiffeltoren gaat voor €220 miljoen van de hand.

Foto: Google Maps

Het pand is het allerduurste huis dat nu in Parijs te koop staat. 


Het zes verdiepingen tellende gebouw ligt niet alleen aan de Seine, maar ook naast de Eiffeltoren en Champs-de-Mars, de groenstroken en grasvelden eromheen.

Foto: Google Maps

Het herenhuis staat op de kruising van Avenue de Suffren en Quai Branly in het zevende arrondissement, een van de meest gewilde wijken van Parijs.


Het zevende arrondissement herbergt ambassades en ministeries, maar ook wereldberoemde musea en culturele instituten.

Foto: Google Maps

De gemiddelde vierkantemeterprijs in het zevende arrondissement ligt rond de €11.873, maar luxe vastgoed kan oplopen tot zo'n €26.796.


Volgens de Paris Property Group kan uitzicht op de Eiffeltoren de vastgoedprijs verdubbelen of verdrievoudigen.

Foto: Google Maps/Kalinka Group

"Sinds eind 2018 merken we dat er steeds meer interesse is in het zevende arrondissement. Dat heeft te maken met de Brexit, vermogende Fransen keren terug uit het Verenigd Koninkrijk", zegt Dominique de Saint Priest van het Era Saint Priest-agentschap tegen Paris Property Group.


Het weelderige herenhuis blijft een mysterie, behalve voor de financiële elite die het misschien wel koopt.

Foto: Google Maps/Kalinka Group

De eigenaars, naar verluidt "vertegenwoordigers van een rijke Franse dynastie", hebben Kalinka Realty verboden om foto's van het interieur of details over het pand te publiceren, aldus het bedrijf tegen Business Insider.


Als het huis inderdaad voor €220 miljoen wordt verkocht, wordt het een van de duurst verkochte huizen ter wereld ooit.

Foto: Stephane de Sakutin/AFP/Getty Images

Het zou trouwens geen recordbreker zijn, zelfs niet in Frankrijk. In 2015 kocht Mohammed bin Salman, de Saoedische kroonprins die achter de moord op journalist Jamal Khashoggi zit – en andere schandalen met mensenrechtenschendingen – een 17e-eeuws kasteel ten westen van Parijs voor het lieve sommetje van €268 miljoen.

LEES OOK: Het duurste en goedkoopste huis in Nederland – dit is het verschil in maandlasten als je een hypotheek van €15 miljoen of €50.000 neemt