De Berlijnse broedplaats voor jonge internetbedrijven Rocket Internet gaat zelf naar de beurs.

De Duitse internetinvesteerder Rocket Internet wil dit jaar naar de beurs in Frankfurt om daar circa 750 miljoen euro aan nieuw kapitaal op te halen.

Dat liet het bedrijf, dat zich vooral bezighoudt met investeringen in beginnende internetondernemingen, woensdag weten.

Het in 2007 opgerichte Rocket Internet wil nieuwe aandelen gaan verkopen bij de beursgang, bestaande aandeelhouders zullen geen stukken op de markt brengen. De waardering van het bedrijf zou bij de emissie rond de 5 miljard euro moeten liggen.

De Duitse internethandelaar Zalando, die zelf dit jaar ook naar de beurs gaat, werd op weg geholpen door Rocket Internet.

Rocket Internet: Berlijnse broedplaats

Rocket Internet is de belangrijkste ‘broedplaats’ voor internet startups in Duitsland. Oprichters van het bedrijf zijn de Duitse ondernemer Oliver Samwer (bestuursvoorzitter) en diens broers Marc en Oliver.

De Samwers staan erom bekend dat ze goed kijken naar internetontwikkelingen en bij ontluikende successen in bijvoorbeeld de VS snel tegenhangers opzetten in Europa en elders.

Het startupforum zette naast Zalando onder meer een tegenhanger van sociale-verhuursite Airbnb in de markt (Wimdu) en exploiteert sites als Foodpanda (thuisbezorging), betaaldienst Payleven en sinds kort in Nederland de bemiddelaar voor schoonmaakhulp Helpling.nl.

In de afgelopen drie jaar staken de Zweedse vermogensbeheerder Kinnevik en de Russische miljardair Len Blavatnik elk honderden miljoenen euro’s in Rocket Internet.

Bron: ANP/Z24

Lees ook

Online schoonmaakhulp: Duitse internetreus stort zich op Nederland

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl