De Duitse internetinvesteerders Marc, Oliver en Alexander Samwer hebben hun belang in de Amsterdamse online reisorganisatie TravelBird verder uitgebreid.

De financiering helpt TravelBird verder te groeien en beter te worden, aldus Symen Jansma, medeoprichter van TravelBird woensdag.

Via hun investeringsvehikel Global Founders Capital namen de schatrijke Duitse broers Samwer eerder dit jaar al een minderheidsbelang in TravelBird. De Samwers zijn de drijvende kracht achter de Berlijnse startupfabriek Rocket Internet en ze investeerden onder meer in online kledingwinkel Zalando.

Samwers en Travelbird

Met de nieuwe investering komt hun aandeel op 16,4 procent. TravelBird wordt hiermee gewaardeerd op 140 miljoen euro, zegt het bedrijf.

TravelBird is in 2010 opgericht. De reisorganisatie groeide in die tijd van acht naar zeventien Europese landen en verdriedubbelde het aantal werknemers naar 500 wereldwijd.

TravelBird is gespecialiseerd in dagaanbiedingen op reizen. Naar eigen zeggen maakte het bedrijf in 2013 een omzet van 50 miljoen euro. Travelbird heeft 250 werknemers, onder wie een team van 40 man die de reisaanbiedingen samenstelt. De website probeert vooral mensen te trekken die nog niet weten waar ze precies heen willen.

Dennis Klompalberts richtte TravelBird in 2010 op met Symen Jansma. Ze willen de bestaande touroperatormarkt opschudden. Hun jonge medewerkers worden aangemoedigd om met creatieve concepten te komen.

Bron: ANP/Z24

Lees ook

Geduchte Samwer-broers stappen in Nederlandse reisclub Travelbird

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl