In deze tijd waarin organisaties moeite hebben om aan personeel te komen, heeft de gemeente nog wat poetswerk te verrichten als het om het imago gaat. De perceptie is dat de gemeente een saaie, trage en bureaucratische werkgever is, blijkt uit onderzoek onder duizend Nederlanders waar Binnenlands Bestuur over bericht.

Dit beeld overschaduwt positieve associaties die Nederlanders ook hebben bij de gemeente als werkgever, zoals goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, een goede werk-privébalans en maatschappelijke impact. Een minderheid ziet de gemeente als flexibel en vooruitstrevend. Er is twijfel of de gemeente uitdagend werk en zelfstandigheid biedt.

Wel is de gemeente na het rijk de meest favoriete werkgever in de publieke sector. De voorkeur gaat uit naar een baan bij een kleine gemeente dichtbij huis. Volgens de onderzoekers is het in de huidige krappe arbeidsmarkt zaak dat gemeenten hun imago van bureaucratische werkgever ombuigen en ‘parels’ als goede werk-privébalans extra benadrukken.

LEES HIER het hele artikel op Binnenlands Bestuur: Imago saai, traag en bureaucratisch kleeft aan gemeente