Toe aan een nieuwe baan?

Dan loont het wellicht om even naar de vacature van Richard Branson te kijken.

Hij zoekt een assistent voor op zijn tropische Necker Island in de Caribische Zee. Maar, wees gewaarschuwd, ondanks het heerlijke weer verwacht de oprichter van het Virgin-imperium dat je keihard werkt.

Hij zoekt iemand die als assistent op zijn twee kantoren op het eiland aan de slag kan gaan. Op de ene dag werk je als assistent van de General Manager van het eiland, op de andere dag als assistent op het kantoor van Branson zelf.

Klinkt druk? Dat is het ook. “Het is een drukke baan op twee bedrijvige kantoren, dus ondanks het lekkere weer is het niet voor iedereen weggelegd”, is te lezen in de vacature. “We zoeken daarom iemand met fantastische administratieve vaardigheden die al vaker op levendige plekken heeft gewerkt.”

Daarnaast zul je je, als Branson op het eiland is, ook nog eens aan het zware dagritme van de ondernemer moeten houden. De Brit heeft namelijk een aantal gewoontes die zijn dag productiever maken en waar jij je op zal moeten aanpassen.

1. Om 5 uur opstaan

Hij staat elke dag om 5 uur op. Dat is voor hem op veel manieren positief. “Ik speel dan een potje tennis, spring op m’n fiets of – mits er genoeg wind staat – ga kitesurfen.” Vroeg beginnen stelt de geridderde Branson in staat om snel mail weg te werken en paraat te zijn voor alle kantoren van zijn zakenimperium die mogelijk bellen met een idee of vraag.

2. Ontbijten met de familie

Voordat hij echt aan de slag gaat, ontbijt Branson samen met zijn familie. “Trainen en familietijd brengen me in de juist stemming om te gaan werken.”

3. Veel thee drinken

“Om energiek te blijven drink ik veel thee. En dan bedoel ik wel twintig koppen op een dag! Niet aan mijn dokter vertellen.” Eten doet Branson vooral tussendoor, gebruikmakend van de lunchtijd om een meeting te plannen.

4. Altijd een notitieboekje bij de hand

Goede ideeën komen op de meest onwaarschijnlijke momenten. Ook voor Richard Branson. Daarom heeft hij al jaar en dag altijd een notitieboekje bij zich, en een pen. Dan kan hij alle wilde plannen meteen opschrijven. “Ik zou je niet kunnen vertellen waar ik nu zou staan als ik niet altijd een boekje bij me had gehad.”

5. Om 23.00 uur weer naar bed

Veel slaap heeft de schatrijke Branson niet nodig. Met zes uur komt hij toe en dus zoekt hij rond 23.00 uur zijn bed weer op. “Om het de volgende dag weer te doen, maar dan een beetje anders.”

Neem je dat allemaal voor lief om op een tropisch eiland aan de slag te kunnen gaan? Dan vraagt Branson je om voor 10 maart een video van jezelf op te sturen. En wie weet ga je dan snel hier aan de slag:

LEES OOK: De 20 beste media en communicatie-opleidingen ter wereld – met Amsterdam op één