Een Amerikaanse man die met zijn auto vast kwam te zitten in de sneeuw in een afgelegen gebied van de staat Oregon, vond een ingenieuze manier gevonden om hulp in te schakelen, ook al had hij geen bereik op zijn smartphone.

Hij reed over een afgelegen weg in het Willamette National Forest, gelegen in het Cascades-gebergte, toen hij vast kwam te zitten, meldde Lane County Sheriff’s Search and Rescue begin deze week. “Wat zijn situatie nog erger maakte, was dat zijn familie het land uit was en niemand wist waar hij heen was gegaan en om hulp kon bellen als hij niet thuis zou komen”.

Maar de man realiseerde zich dat hij een drone bij zich had, die hij kon gebruiken om hulp in te roepen. Hij bevestigde zijn mobiele telefoon aan de drone en typte een tekstbericht, waarin hij uitlegde dat hij hulp nodig had en waar hij zich precies bevond, aldus de autoriteiten. Nadat de man op verzenden had gedrukt, vloog de drone “enkele honderden meters de lucht in”.

“Door de hoogte kon zijn telefoon verbinding maken met een communicatiemast en het bericht versturen, waardoor onze teams werden ingezet en hem uit zijn situatie konden helpen”, aldus de reddingsgroep.

De functionarissen voegden eraan toe dat ze tijdens de redding van de man ook een andere automobilist vonden die "meerdere dagen" in de sneeuw was gestrand.

De man was met zijn voertuig vast komen te zitten in de sneeuw op een afgelegen weg in het Willamette National Forest. Foto: Lane County Sheriff's Search and Rescue

Reddingswerkers prezen de vindingrijkheid van de man en zeiden dat hij de juiste beslissing nam door in zijn voertuig te blijven. "Mensen die in hun voertuig wachten om gevonden en gered te worden, overleven in het overgrote deel van de gevallen. Maar we hebben helaas vaak genoeg de tragische gevolgen gezien van mensen die ervoor kozen om weg te lopen," zeiden de functionarissen.

LEES OOK: Vier bankiers, een cellist en een Russische president – geen slechte grap, maar een witwaszaak van €47 miljoen