• De zoons van ex-president Donald Trump willen een luxe villa aan het strand bij Palm Beach te gelde maken.
  • De zus van de voormalig president verkocht het huis in 2018 voor 18,25 miljoen dollar aan een vennootschap van de zoons van Trump, Eric en Donald Trump jr.
  • De vraagprijs voor het pand, dat in de 1956 gebouwd is in Caribische stijl, bedraagt 49 miljoen dollar.

Eric Trump, een van de zoons van ex-president Donald Trump, twitterde woensdagochtend over een vastgoedadvertentie van een luxe villa aan het strand in Florida met een vraagprijs van 49 miljoen dollar.

Dat is geen toeval, want Eric is samen met zijn broer Donald Jr. via een bv eigenaar van de villa.

De vraagprijs van het vastgoedobject ligt bijna 31 miljoen dollar hoger dan wat de zoons van Donald Trump in 2018 betaalden voor het huis. In dat jaar kochten ze de villa van hun tante, Maryanne Trump Barry (de zus van Donald).  

Het huis ligt naast Trumps exclusieve club Mar-a-Lago in Palm Beach, waar zowel een spa met gastenkamers als de privéverblijven van de familie Trump zich bevinden.

De villa is volgens de Palm Beach Daily News juridisch gezien eigendom van van 1125 South Ocean LLC. LLC staat voor limited liability company, oftewel een besloten vennootschap.

‘Exclusieve’ aanbieding van $49 miljoen

Makelaar Lawrence Moens prees de woning afgelopen weekend aan als een “exclusieve” aanbieding, meldde de Daily News.

Lees ook op Business Insider

Het huis dat de naam ‘The Beachhouse’ heeft, loopt over een breedte van 59 meter parallel aan het strand. De oppervlakte van het terrein beslaat zo’n 2.400 vierkante meter. De villa heeft twee verdiepingen en is in 1956 gebouwd in Caribische stijl.

De naam van de broertjes Trump naam wordt verder niet genoemd in de vastgoedadvertentie. Aan het huis is wel een lidmaatschap voor de exclusieve club van Mar-a-Lago verbonden.

Volgens de advertentie is de villa een “bekend en zeer belangrijk landgoed aan zee.”

De zus van Trump kocht het huis in 2004 voor 11,5 miljoen dollar. Toen ze het pand in 2018 voor 18,25 miljoen dollar verkocht, kwam het in handen van 1125 South Ocean LLC.

Deze bv is gevestigd in staat Delaware. Eric en Donald Trump jr. zijn respectievelijk de directeur en de vicepresident van de vennootschap, aldus Daily News.

Hoewel de nieuwe eigenaren van de villa gratis een Mar-a-Lago-lidmaatschap krijgen, moeten zij nog steeds maandelijkse contributie en andere kosten betalen die verbonden zijn aan Trumps exclusieve club.

LEES OOK: Donald Trump verdiende $1,6 miljard tijdens zijn presidentschap, maar heeft het Witte Huis armer verlaten dan toen hij er introk