Donald Trump maakte carrière als vastgoedmiljardair en tv-persoonlijkheid. En schopte het vervolgens tot president van de Verenigde Staten. Maar in zijn tienerjaren was hij nogal eigenwijs en opstandig. Op zijn dertiende werd hij zelfs geschorst door zijn school wegens slecht gedrag.

Voor zijn ouders was de maat vol: ze stuurden hem naar de New York Military Academy, honderd kilometer van de ouderlijke woning. Vader Fred Trump hoopte de kleine Donald met orde en discipline in het gareel te krijgen.

Trump behaalde zijn diploma in 1964 en ging studeren. Via Classmates.com hebben we foto’s gevonden van zijn tijd op de militaire academie.

De onderstaande foto’s van de huidige president zijn meer dan een halve eeuw oud:


Dit is Trump in zijn laatste jaar aan het militaire internaat. De foto komt uit het jaarboek van 1964.

Bron: Classmates.

Trump werd dat jaar verkozen tot 'Ladies Man' door zijn klasgenoten.

Bron: Classmates.

Dit is Trump is zijn militaire uniform.

Bron: Classmates.

En dit waren zijn klasgenoten. Trump is de elfde van rechts op de tweede rij.

Bron: Classmates.

Trump beweert dat hij een uitstekende atleet was in zijn jongere jaren. Dit is een foto van het voetbalteam van de New York Military Academy, waar Trump in speelde.

Bron: Classmates.

Voetballen was niet de enige sport die Trump beoefende. Hij deed ook aan bowlen. Dit is een foto van het bowlingteam in 1964. Trump is de tweede van rechts.

Bron: Classmates

En basketballen deed Trump ook. Op de foto staat hij in het midden.

Bron: Classmates

Hij was ook aanvoerder van het honkbalteam (hij zit vierde van links op de onderste rij). Onder zijn leiding boekte het team in 1964 vijf overwinningen, werd er zes keer verloren en een keer gelijkgespeeld.

Bron: Classmates

LEES OOK: Donald Trump is helemaal geen selfmade miljardair – hij kreeg $413 miljoen van zijn vader via belastingtrucs