Is het mysterie van de opvallende afwezigheid van Melania Trump opgelost? Donald Trump ging rond de jaarwisseling tijdens een gesprek met de pers in op de afwezigheid van zijn vrouw op een kerstfoto.

De foto was genomen in de residentie Mar-a-Lago van Trump en toonde het grootste deel van de familie. Onder meer Barron, de 17-jarige zoon van Donald en Melania, alsook de vader van Melania en andere bekenden uit de familie waren op de foto te zien.

Bronnen vertelden de pers dat Melania afwezig was vanwege een familiekwestie. Op oudejaarsavond gaf Donald aan dat ze bij haar moeder Amalija Knavs in het ziekenhuis was.

Op een video die een aanwezige plaatste op socialmediaplatform X is te zien dat Trump zijn schoonmoeder een spoedig herstel toewenst, terwijl hij zegt "het is zwaar, erg zwaar".

Verder spreekt Trump geruststellende woorden over zijn vrouw. "Melania, een geweldige first lady, zo populair. De mensen zijn dol op haar. Ze stuurt iedereen haar beste wensen."

Melania doet (nog) niet mee aan verkiezingscampagne van Donald Trump

De voormalige first lady is grotendeels uit de publieke schijnwerpers verdwenen, sinds het aftreden van Donald Trump als president van de Verenigde Staten in 2021.

Ze was slechts sporadisch in het openbaar te zien. Zo ging Melania naar de begrafenisdienst van voormalig first lady Rosalynn Carter afgelopen november en sprak ze bij een ceremonie van het Amerikaanse Nationaal Archief in december.

Melania bleef weg bij de vele rechtszaken waar Donald Trump mee te maken heeft en ging niet met hem mee op verkiezingscampagne. Het is nog afwachten of ze haar man uiteindelijk wel zal vergezellen bij diens campagne in het verkiezingsjaar 2024. Daarbij staan eerst de voorverkiezingen van de Republikeinse partij op het programma en vervolgens de presidentsverkiezingen.

Naar verwachting neemt Donald Trump het in november dit jaar op tegen zittend president Joe Biden. Op korte termijn liggen er wel de nodige juridische uitdagingen, nu Trump in de staten Colorado en Maine is geweerd van het stembiljet. Het Amerikaanse Hooggerechtshof moet binnenkort een standpunt innemen over deze gang van zaken.

LEES OOK: Wordt 2024 het jaar van Donald Trump? Kans op herverkiezing is groot, vraag is of Trump zijn meest radicale plannen kan doorvoeren