In veel Europese landen is de bevolking niet zo positief over het beleid van Donald Trump.

Zo keurt in Nederland slechts 20 procent het beleid van de huidige Amerikaanse regering goed.

Toch zijn ook andere geluiden:  in sommige Europese landen, zoals Kosovo, is oordeel over Trump zeer positief.

Die verschillen zien we ook in andere werelddelen. Zo is men in Laos totaal niet te spreken over Trump, maar in Mongolië juist weer wel.

Het oordeel over de regering Trump is in veel Europese landen niet zo gunstig. Bij de meeste Europese landen komt het percentage van de bevolking dat positief staat tegenover de Amerikaanse regering, niet boven een derde uit. Toch zijn er ook een aantal uitschieters.

In een onderzoek van opiniepeiler Gallup komt naar voren dat de wereld over het algemeen niet zo te spreken is over de Amerikaanse president. Maar niet in elk land staat hij er slecht op.

Bij de Europese landen waar de bevolking meer te spreken is over Trump staan Hongarije en Moldavië op plaats vier en vijf. Toch komt ook daar het percentage van de bevolking dat het beleid van Trump goedkeurt, niet boven de 50 procent uit.

Lees ook op Business Insider

Pas in de Europese top drie is Trump echt populair: in Polen staat net geen 60 procent positief tegenover zijn beleid en in Albanië is maar liefst 67 blij met Trump.

De echte uitschieter in Europa is echter Kosovo, waar 82 procent van de ondervraagden positief is over het beleid van de Amerikaanse regering. Daarmee is Kosovo het meest Trump-lievende land in Europa.

In Nederland is zo’n 20 procent van de bevolking positief over Trump. De Amerikaanse president is in het geboorteland van zijn vrouw Melania precies even impopulair is als in ons land: slechts 20 procent van de Slovenen is tevreden over het Amerikaanse beleid.

Helemaal onderaan de lijst bungelt IJsland: daar is slechts 9 procent van de bevolking positief over het beleid van Trump.

Het is door alle controverses misschien opmerkelijk, maar ook de Russen zijn niet erg te porren voor Trump. Slechts 11 procent van de bevolking in Rusland is positief over het Amerikaanse beleid.

In Azië is de bevolking van Mongolië het positiefst over Trump

In Aziatische landen is men ook lang niet zo enthousiast als in Kosovo, maar ook daar zijn er grote verschillen tussen landen.

In Laos is slechts 8 procent te spreken over Trump, maar in Mongolië ligt dat heel anders. Daar zegt 62 procent het beleid van de Amerikaanse regering goed te keuren.

Ook in de Filippijnen is men positiever dan gemiddeld: 58 procent van de bevolking is positief over Trump. Dat is net iets meer dan in Nepal, waar 54 procent het Amerikaanse beleid goedkeurt.

LEES OOK: Democraten vrezen dat Trump bij winst van Biden de ‘tactiek van de verschroeide aarde’ zal toepassen bij de machtsoverdracht