Een rechtbank in New York heeft de dwangsom die oud-president Donald Trump moet rondkrijgen in verband met een fraudezaak, verlaagd naar 175 miljoen dollar. Hij heeft tien dagen om de juridische boete over te maken. Aanvankelijk bedroeg de boete 457 miljoen dollar,

Trump was eerder veroordeeld tot het betalen van het miljoenenbedrag in een civiele rechtszaak die was aangespannen door de staat New York. Die verwijt hem de waarde van zijn eigendommen te hebben overdreven. Dat leverde hem allerlei financiële voordelen op, zoals betere deals bij het afsluiten van leningen.

Beslaglegging op eigendom Trump dreigt, als hij boete niet betaalt

De oud-president wil de uitspraak aanvechten, maar had grote moeite de borgsom rond te krijgen. Hij had de honderden miljoenen zelf kunnen inleggen of een gespecialiseerd bedrijf kunnen zoeken dat garant wilde staan voor het bedrag.

Advocaten van Trump zouden tevergeefs tientallen zogenoemde ‘bond companies’ hebben benaderd.

Trump dreigde daardoor in de problemen te raken. De staat New York kan beslag leggen op zijn eigendommen of zijn bankrekeningen bevriezen als hij het bedrag niet tijdig rond heeft. De oud-president presenteert zich weliswaar als miljardair, maar volgens Amerikaanse media zit een groot deel van zijn fortuin in vastgoed.

LEES OOK: Als Trump meteen ‘casht’ bij beursgang van Truth Social om juridische boete te betalen, kan de beurskoers instorten