Premium content ophalen
  • In het tweede kwartaal van 2022 hebben beursgenoteerde bedrijven recordbedragen aan dividend uitgekeerd.
  • Beleggers die zich richten op bedrijven die trouwe dividendbetalers zijn, kunnen zich daarmee verzekeren van een relatief stabiele stroom aan inkomsten.
  • Analisten bij vermogensbeheerder Janus Henderson benoemen een aantal sectoren en bedrijven met hoge dividenduitkeringen.
  • Lees ook: 4 psychologische fouten die beleggers vaak maken en hoe je structureel beter kunt beleggen 

De uitbetalingen van dividenden door beursgenoteerde bedrijven hebben in het tweede kwartaal van dit jaar een nieuw record bereikt, met wereldwijd omgerekend liefst 545 miljard euro aan winstuitkeringen, volgens de Global Dividend Index van de Britse vermogensbeheerder Janus Henderson.

Voor heel 2022 verwacht Janus Henderson, dat omgerekend zo’n 300 miljard euro aan beleggingen onder beheer heeft, een totale winstuitkering van beursgenoteerde bedrijven van omgerekend zo’n 1.560 miljard euro.

Voor beleggers kan het samenstellen van een beleggingsportefeuille met bedrijven die trouwe dividendbetalers zijn, een interessant manier zijn om regelmatig inkomsten te ontvangen uit een aandelenportefeuille. Wie dividenden herbelegt, kan bovendien profiteren van het zogenoemde rente-op-rente effect.

Premium content ophalen