Wil je een keer relatief goedkoop eten in een sterrenrestaurant, voor een zakenetentje of gewoon privé? Kortingssite actiecode.nl heeft geïnventariseerd wat de goedkoopste aanbiedingen zijn van restaurants met een Michelin-ster.

Daar kun je op twee manieren naar kijken: simpelweg naar de menuprijs of naar de gemiddelde prijs per gang.

Op basis van de menuprijs kun je bij Ratatouille Food & Wine in Haarlem voor 29,95 euro twee gangen krijgt. Je krijgt dan een selectie uit het Chef Experience Menu. Dat loopt op tot acht  gangen – met Zalm, Cocquille, Kabeljauw, Kalfswang, Foie Gras, Label Rouge en Biest – voor 96,95 euro.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de top 5 van goedkoopste menu’s

Kijk je naar de gemiddelde prijs per gang, dat ziet het lijstje zonder kortingen er iets anders uit. Onderstaande tabel geeft het overzicht van de top 5. Dan ben je bij restaurant Lucas Rive in Hoorn het voordeligst uit, met een gemiddelde prijs van 10,63 euro per gang voor vier gangen.

Korting bij sterrenrestaurants

Er zijn ook regelmatig kortingsacties waar sterrenrestaurants aan meedoen. Zo loopt vanaf 28 maart tot half april de actie van de Nationale Restaurant Week. Daarnaast hebben sites als heerlijk.nl, diningcity.nl en Groupon ook regelmatig aanbiedingen.

Actiecode.nl maakte ook een overzicht van topkortingen bij sterrenrestaurants die eind maart en in april lopen.

Voor menu's zie je hieronder de top 5 van kortingsacties. Restaurant Basiliek uit Harderwijk komt als voordeligste uit de bus, met een prijs van 39,50 euro voor 5 gangen.

Voor de laagste prijs per gang kun je, inclusief kortingsacties, terecht bij de restaurant Aubergine in Steyl, met een gemiddelde 5,45 euro voor 10 gangen.

LEES OOK Peperduur kokoswater dat je in Nederland koopt, wordt in de tropen gewoon weggegooid