Dat Donald Trump met regelmaat modeblunders begaat, is bekend.

Juist als het lijkt dat hij niet dieper kan zinken, komt er een volgende misser langs.

Vorige week nog, in een ontmoeting met een partijgenoot, droeg Trump een zwarte broek met een marineblauw colbert. Verschillende delen van pakken samen dragen is een eenvoudig te voorkomen en ook een simpel te ontdekken foutje.

Laten we nog eens kijken naar de andere gewoontes van een man die meer waarde hecht aan zijn haar.


Trump draagt zijn dassen te lang

Foto: AP/Evan Vucci

Een stropdas hoort te eindigen ter hoogte van je riem, maar bij Trump landen ze te vaak meer in de buurt van het kruis van zijn broek. De dassen zijn dus simpelweg te lang - en dat leidt tot het volgende punt.


Hij houdt zijn das in bedwang met plakband

Foto: AP/Evan Vucci

Honderden ongeschreven regels bestaan er in al onze samenlevingen. Die hoor je niet de buigen of breken. Eén daarvan, die de meeste mensen in hun leven niet eens onbewust zouden maken, is: Gij zult geen plakband gebruiken voor uw kledingfalen.

Trump breekt deze regel constant: de twee uiteindes van zijn stropdas plakt hij vast met plakband. Als hij nou eens zou leren hoe hij zijn das correct draagt, dan zou plakband niet nodig zijn. Of gebruik een dasspeld.


Zijn pakken zijn te ruim gesneden

Foto: Getty/Chip Somodevilla

Hoewel Trump pakken draagt van het beroemde Italiaans merk Brioni en duizenden euro's per kostuum uittrekt, zien ze er niet uit. De prijs zie je er in elk geval niet aan af en dat ligt aan de manier waarop Trump ze draagt. Ook hier weer zo'n ongeschreven regel, of misschien meer een tegeltjeswijsheid: het is niet wat je draagt, maar hoe je het draagt.

De pasvorm is cruciaal en Trump draagt zijn pakken te ruim. De broekspijpen zijn te wijd en de mouwen zijn te lang, waardoor het hele ensemble een goedkope uitstraling krijgt.


Trumps horloge zit te strak

Foto: Getty/Ian MacNicol

Op de golfbaan mag Trump graag een gouden horloge dragen, maar het zit duidelijk veel te strak.


Hij zorgt zelf voor die ongezonde oranje kleur

Foto: AP

Niemand weet precies hoe Trump aan zijn oranje tint komt, maar visagisten denken hetzelfde: hij gebruikt een een zelfbruinende crème van lage kwaliteit.

LEES OOK: Voormalig Trump-adviseur Steve Bannon draagt verschillende overhemden over elkaar: dat is geen modestatement