Voor een man die bijna zijn hele leven pakken draagt, maakte de Amerikaanse president Donald Trump op woensdag een opmerkelijke fout: hij droeg een marineblauw colbert op een zwarte broek.

Trump had de combinatie aan tijdens een overleg met senator Tim Scott van South Carolina.

Erg verbaasd hoeven we ook weer niet te zijn over deze misser, want Trump toont zichzelf tot zover niet als de best geklede president uit de geschiedenis.

Integendeel. Zijn stropdassen zijn steevast te lang en zijn pakken zijn te wijd gesneden. En in plaats van een dasspeld gebruikte Trump vorig jaar nog een stukje plakband voor zijn das.

Maar al die dingen zijn niet zo ernstig als dit.

Foute combinatie

Eigenlijk zou het geen uitleg behoeven, maar delen van twee verschillende pakken bij elkaar dragen, is natuurlijk not done. Zelfs als het heel donkerblauw betreft, steekt het nog erg duidelijk af tegen zwart.

Als het aankomt op een pak, heb je maar één optie met de twee delen: samen dragen. Draag ze apart en ze zien eruit als twee weeskinderen en het leidt je gesprekspartners enorm af.

Het kan natuurlijk zijn dat Trump zich snel moest aankleden en zo gauw zijn zwarte jasje niet kon vinden en daarom maar de donkerblauwe meegriste. Of wellicht maakte hij een foutje en had hij pas later door dat het duo niet bij elkaar hoorde.

Het zou me ook niet verbazen als hij niet eens weet dat het een foute combinatie is. Van een man die zoveel tijd aan zijn haar besteedt, mag je toch verwachten dat hij meer aandacht heeft voor hoe hij erbij loopt.

Rellen in Charlottesville

Nog even over Tim Scott. De enige zwarte Republikein in Washington kwam bij Trump langs naar aanleiding van de gebeurtenissen in Charlottesville, waar neo-nazi's en witte nationalisten vorige maand een 'Unite The Right'-demonstratie hielden en op de vuist gingen met tegendemonstranten.

Een van de rechtse activisten reed in op tegendemonstranten, waarbij een vrouw om het leven kwam. Trump veroordeelde de gebeurtenissen aanvankelijk met de woorden dat er geweld 'aan beide zijdes' had plaatsgevonden.

Scott was uitgenodigd omdat hij zijn ongenoegen had laten blijken. Ook in het gesprek met Trump, waar de twee politici in stoelen zaten die normaal voor bezoeken van buitenlandse leiders zijn gereserveerd, vertelde Scott over 'de drie eeuwen' van haatgroepen 'in dit land'.

"Het is onmogelijk om te spreken van een balans [met schuld aan beide zijden, red.] als je terug kan kijken op drie eeuwen van geschiedenis versus de situatie van vandaag de dag", aldus Scott tegen The New York Times.

Volgens het Witte Huis verliep de ontmoeting heel positief en hielden Scott en Trump het bij prettige uitwisselingen over hoe het land 'samen te brengen'.

LEES OOK: Waarom lijsttrekkers altijd een blauw pak dragen (en jij er ook een wil)

MIS OOK NIET: Zo maak je een goed LinkedIn-profiel