Afgelopen zaterdag werd hij gepresenteerd op beurs Boot Düsseldorf: de Jongert Revolution. Het ontwerp van een 47 meter lang jacht dat de terugkeer van de gelijknamige Nederlandse werf moet betekenen.

Het waren roerige jaren voor Jongert. Salesmanager Sytse de Vlas vertelt vlak voor de beursopening tegen Business Insider: “Jongert heeft al het nodige meegemaakt. De zaak bouwde sinds 1953 meer dan 325 jachten, ging failliet en kwam daarna in handen van VEKA Group. Op een gegeven moment ging het dusdanig slecht, waardoor de werf weer in de verkoop belandde. Eerst heeft Acico een bod gedaan, wat toen ook in de media is gekomen, maar ze zijn er samen niet uitgekomen.” De werf werd uiteindelijk gekocht door twee particuliere investeerders, waarvan de namen niet bekend zijn gemaakt.

“In 2016 zijn we ook gestart met het verkopen van schepen, anders heb je sowieso geen bestaansrecht”, vertelt salesmanager De Vlas. Er kwam een bestelling voor een schip van 47 meter, dat operationeel directeur Joep Berghuis samen met zijn team met enkele ervaren Jongert-medewerkers moet gaan bouwen.

De Vlas: “In totaal bouwen we 99 meter schip, aangezien we ook een 32 meter lang zeilschip en een 20 meter lang luxe motorjacht bouwen. De laatste twee zijn op voorraad.”

Het bedrijf richt zich op luxe jachten tussen de 20 en 60 meter, zowel motorboten als zeilschepen. “Dit is voor onze locatie, ruim 44.000 vierkante meter vloeroppervlak, de ideale afmeting.”

Hieronder het nieuwe jacht waarmee Jongert wil laten zien hoe innovatief men is. Eerder bedacht de onderneming de intrekbare kiel en een opslagplek van de bijboot die direct ook dient als zwembad.


Jongert werkte voor de Revolution samen met Vripack en Swell Yachting. De specificaties? 500GT, zeven cabines met een mastersuite op het bovenste deck met een enorm privéterras.

Jongert_Revolution


De Vlas: "De ramen bestaan uit allemaal kleine hexagons, een kenmerk van alle nieuwe schepen."

jongert revolution


Het jacht bevat onder andere een zwembad van zes meter. Naar het vaste land vaar je in de acht meter lange Limo tender.

Princess K jongert revolution 47


Verder is er een sportruimte van 12 vierkante meter en een bar. De Vlas: "Vanuit het ligbad kun je zowel voor en achter uitkijken."

slaapkamer jongert revolution


"Het is een uniek jacht omdat hij een diesel-elektrische aandrijving heeft, iets dat tot nu toe alleen beschikbaar was voor grotere jachten. Hierdoor is de machinekamer vijftig procent kleiner dan normaal." Ook is er een innovatief systeem waarmee de jachten kunnen stilliggen zonder gebruik te maken van een anker of aanleglijnen.

jongert revolution


Wie het jacht gekocht heeft kan De Vlas niet zeggen. "Alleen dat het een ervaren kapitein is." Volgens CEO van Swell Yachting Golan Levi is dit al het vijfde jacht dat de desbetreffende eigenaar via zijn bedrijf koopt. Het schip wordt in de zomer van 2018 afgeleverd.

Jongert_Revolution_1 (1)

LEES OOK: Dit Nederlandse superjacht is luxer dan de gemiddelde villa, maar net zo krachtig als 16 Formule 1-wagens