Heb je flink wat geld te spenderen én ben je gek op jachten, dan moet je eind september in Monaco zijn. In de vermogende ministaat worden sinds 1991 de Monaco Yacht Show Awards uitgereikt. Dit is dè plek om je te vergapen aan meer dan honderd jachten. En mocht de portemonnee het toestaan: een plezierboot te kopen.

Helaas moeten we je melden dat de Galactica Super Nova van het uit Oss afkomstige Heesen Yachts al verkocht is.

Voor wie en voor hoeveel het bootje werd gebouwd is onduidelijk, wel weten we dat het superjacht er vandoor ging met twee prijzen: die voor beste exterior design en voor mooiste nieuwe superjacht van 2016.

 

 


Met zijn 70 meter is de Galactica Super Nova het grootste jacht dat Heesen tot nu toe heeft gebouwd. De boot huisvest 357 vierkante meter dekruimte: als gast kun je kiezen uit twaalf alternatieven. Zo is er een dek om te zonnen, eentje om te dineren, met een spa, jacuzzi's, jet-pool of om 'gewoon' te relaxen.

galactica-super-nova-heesen


 

Meer dan 4000 meter LED-verlichting werd geïnstalleerd. Alles om het jacht subtiel op te laten lichten in de nacht.

galactica-super-nova heesen oss


Het bioscoopscherm op het voordek is alleen al negen vierkante meter. In dit gedeelte van de boot is extra veel verlichting aangebracht, zo verander je het in no-time van bioscoop in een nachtclub.

galactica-super-nova heesen oss


Naast het bioscoopscherm vind je op het jacht nog tien televisieschermen (want waar moet je je anders aan vergapen).

galactica-super-nova heesen oss


Op het jacht kunnen twaalf mensen verblijven.

galactica-super-nova heesen oss


De motoren van het jacht genereren net zoveel kracht als zestien Formule 1-wagens.

galactica-super-nova heesen oss


Op de dag van aflevering wist het jacht een topsnelheid van 30 knopen (56 km/pu) te halen, ondanks de golven van 1,5 meter hoog die dag.

galactica-super-nova heesen oss