Je baan opzeggen kan doodeng zijn, zeker wanneer je geen andere fulltime functie klaar hebt staan.

Toch zijn er talloze redenen om het toch te doen: je voelt je iedere zondagavond doodziek. Je hebt het idee dat er geen ruimte is om te groeien. Jouw persoonlijke normen en waarden passen niet bij het bedrijf.

Maar is er nog een andere, praktische reden om jezelf van een baan die je haat los te maken: je wilt op een hoogtepunt vertrekken. Dus als het zover is gekomen dat je je werk slecht uitvoert, dan is het zeker tijd om te vertrekken.

Dat zegt Toni Thompson van de carrière-website The Muse.  Ze werkt al elf jaar in de werving en selectie van personeel.

Toen ze Business Insider in juni bezocht voor een Facebook Live interview, legde Thompson uit wat ze vaak ziet: “Je begint slecht werk af te leveren, omdat je boos of gefrustreerd bent over je eigen situatie.”

Dat is echt iets om je zorgen over te maken. Volgens Thompson wil je zeker niet blijven plakken in een baan waar je echt goed werk deed  en "je ineens geen goed werk meer aflevert, een slechte teamspeler bent geworden en een slechte werknemer omdat je zo gefrustreerd bent."

Thompson: "Op dat punt is het waarschijnlijk het beste om gewoon verder te gaan zonder baan, zodat mensen tenminste een goede herrinnering aan je hebben."

Je weet nooit wanneer een oude baas of collega je aan een nieuwe baan kan helpen.  Als je stopt, lijkt het misschien alsof je de relatie te grabbel gooit, maar het is  nog veel erger als mensen gaan hopen dat je stopt.

Bekijk hier het volledige interview: