De Italiaanse architect Renato Vidal heeft een nieuw zeer betaalbaar woonconcept ontwikkeld: flat-packhuizen die in de goedkoopste versie € 28.000 kosten.

Ze worden M.A.DI-huizen genoemd en kunnen dienen als vrijgezellenwoning, maar ook als permanente familiewoning.

De modulaire huizen van Vidal zijn aardbevingsbestendig en worden geleverd met een complete keuken en badkamer, een trap, een tussenverdieping, centrale verwarming en airconditioning. Het kost drie man maar zes tot zeven uur om ze in elkaar te zetten.

De kleine huizen komen in verschillende maten met prijzen vanaf €28.000 voor de kleinste versie van 27 vierkante meter tot € 62.000 voor de familiewoning van 84 vierkante meter.

Het ontwerp wordt gemaakt binnen tien dagen na de koopovereenkomst en de levering gebeurt binnen 60 dagen na het accepteren van het definitieve ontwerp.

Volgens de brochures zijn de huizen ook uiterst flexibel: als je besluit te gaan verhuizen, kun je je huis gewoon inpakken en meenemen. En als je meer ruimte nodig hebt, kun je gemakkelijk meer modules kopen om aan je huis vast te maken.

Elke extra module kost € 16.000 en een extra trap € 2.000. De kleine huizen, die worden gefabriceerd door de Italiaanse houtspecialist Area Legno, zijn ook nog eens milieuvriendelijk.

Hier is een filmpje van het in elkaar zetten, dat slechts zes uur duurt.

http://instagr.am/p/BSN5DnZhplz

Deze plaatjes tonen een open woonkamer die tamelijk modern en stijlvol is.

Boven is een slaapkamer met een trap ernaartoe.

Als je besluit te verhuizen, kun je je huis simpel inpakken en meenemen.

M.A.DI-huizen kunnen een antwoord zijn op de wereldwijde vastgoedcrisis.

http://instagr.am/p/BbU8UMshpBu