In januari 2021 ruilde ik mijn appartement in New York in voor een koffer en nam ik afscheid van vrijwel al mijn materiële bezittingen. Hoewel ik dacht dat het heel moeilijk zou zijn om me aan te passen, blijkt het een van de meest bevrijdende beslissingen te zijn geweest die ik ooit genomen heb. 

Het inzicht dat je met veel minder kan leven, heeft me in de loop der jaren niet alleen geld bespaard, maar ook mijn prioriteiten veranderd. Ik ben er nu van overtuigd dat als je iets niet mee kan nemen op reis, je het waarschijnlijk ook niet nodig hebt.

Nu ik ouder ben, kan ik niet meer zomaar uit bed rollen en er fris uitzien. Toen ik 22 was ging ik tien tot twaalf keer op reis met niet meer dan een aantal leggings, een tandenborstel en waste ik ’s ochtend even snel m’n gezicht. Maar nu ik 36 ben en fulltime reis, horen huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen ook op mijn lijst van ‘must haves’.

Hieronder bespreek ik wat ik altijd bij me heb.

Drillinger heeft haar paspoort altijd bij de hand. Foto: Smith Collection/Gado

1. De essentiële spullen

Misschien is het overbodig om te zeggen, maar ik heb altijd mijn paspoort bij me. Ook controleer ik van te voren altijd voor welke landen een visum nodig is.

Daarnaast reis ik nooit zonder reisverzekering. Ik heb zelf Allianz AllTrips Basic, die voor 125 dollar een jaar lang bescherming biedt en elke soort reis tot 45 dagen op een bestemming dekt. 

2. De handbagage en de reistas

Drillingers nog niet ingepakte spullen. Foto: Meagan Drillinger

Ik maak gebruik van een combinatie van een reistas die ik incheck en een 'reisduffel'. Ik ben dol op deze reisduffel, omdat in het met een rits afsluitbare onderste gedeelde ruimte is voor drie tot vier paar schoenen.

Ik ben niet echt een expert op het gebied van koffers, maar ik ben dol op harde koffers op wieltjes. Ik heb een namaaktas van het prijzige merk Away gekocht omdat ik had gehoord dat dat de moeite waard was, maar het is toch niet hetzelfde dus ben ik van plan volgend jaar een echte Away-tas te kopen.

Ik heb onlangs toegegeven aan mijn obsessie voor crossbodytassen, want die zijn uiterst handig. Ik stop mijn creditcards, een klein flesje zonnebrand, mijn zonnebril, paspoort en boarding passes erin, waardoor ik geen kostbare minuten verlies met graaien in een grotere tas.

3. Een 'capsule garderobe' 

Drillinger pakt een minimalistische garderobe in als ze op reist gaat en houdt haar winterspullen standby. Foto: Meagan Drillinger

Als je fulltime op reis bent, heb je meestal wel de mogelijkheid om je kleding te wassen. Daarom moet je altijd minder inpakken dan je denkt dat je nodig hebt.

Mijn 'capsule garderobe' bestaat uit twee lange broeken, twee korte broeken, vijf topjes in een neutrale kleur, joggingbroeken of leggings, jurkjes, een vestje, twee badpakken, ondergoed, sokken, bh's en sport-bh's. 

Ik pak ook altijd een paar sandalen en hardloopschoenen in en, als er ruimte is, ook altijd nette schoenen en wandelschoenen. Tip: draag aan boord van het vliegtuig altijd je grootste schoenen.

Ik probeer ook specifieke kleding mee te nemen voor de plek waar ik heen ga, zoals luchtige zomerjurkjes voor tropische bestemmingen en wat business casual kleding voor grote steden.

De reis waar ik nu mee bezig ben door Afrika, de VS, Canada en Mexico is een echte uitdaging, omdat ik door drie klimaatzones kom. Maar met mijn 'capsule garderobe' zit ik goed, zolang ik mijn muts, handschoenen en winterjas maar kan stallen in het huis van mijn schoonouders in Canada.

4. Mijn schoonheid- en gezondheidsproducten

Drillinger neemt altijd een makeup-tasje mee Foto: Vitalij Sova

Het kan lastig zijn me goed te blijven verzorgen op reis, maar een goede toolkit helpt daarbij.

Ik neem altijd een reisblender mee en supplementen zoals eiwitpoeder en vitaminen. Door elke dag 1000mg vitamine C te nemen, heb ik al meer dan een jaar geen griepje meer gehad. En ik heb altijd eiwitrepen bij me voor als er veel tijd zit tussen maaltijden; met honger reizen is nooit leuk.

Ik reis ook nooit zonder Advil, Benadryl, verkoudheidsmedicijnen en vezelsupplementen. Ook is het aan te raden een antibioticum als Ciprofloxacine mee te nemen, dat helpt tegen heel wat bacteriële infecties, zoals reizigersdiarree of blaasontsteking. Mijn man heeft altijd een klein schaartje bij zich om zichzelf te verzorgen. En we houden ook altijd onze waterflesjes binnen handbereik.

In het verleden ben ik wel eens de controle kwijtgeraakt over mijn tas met huidverzorgingsproducten, maar de echt noodzakelijk spullen zijn een zachte gezichtsreiniger, vochtinbrengende crème, zonnebrandcrème en oogcrème. Andere noodzakelijke toiletspullen zijn shampoo, conditioner, een tandenborstel en tandpasta. Ook heb ik op lange vluchten of een onverwachte overnachting op een vliegveld of in een auto altijd veel gehad aan reinigende gezichtsdoekjes. 

Als ik mijn bagage incheck, heb ik ook altijd een setje kleding en essentiële toiletspullen in mijn handbagage, voor het geval mijn koffer kwijtraakt. Dat is wel eens gebeurd met de koffer van mijn man, met daarin zijn trouwpak, toen we vanuit Kroatië op weg waren naar New York voor onze bruiloft (de koffer werd op tijd teruggevonden, maar het was geen pretje).

5. Mijn reiskantoortje 

Als digitale nomade werkt Drillinger overal en nergens, dus moet ze ook altijd haar elektronica meenemen. Foto: picture alliance

Aangezien ik altijd onderweg ben, moet ik zorgen dat ik altijd mijn mobiele kantoortje bij me heb. Naast mijn iPhone (die ook dient als mijn camera), laptop en opladers heb ik ook een universele adapter voor alle soorten stekkers en USB-C-kabels.

Mijn man staat er ook altijd op dat we een kleine dashcam meenemen op reis, om ons te beschermen tegen aansprakelijkheid voor als we betrokken raken bij een ongeluk. Hij zorgt er ook altijd voor dat hij films en tv-programma's downloadt op zijn iPad, voor het geval we ergens vast komen te zitten zonder internet. 

Uit een koffer leven heeft mijn leven op vele manieren beter gemaakt, ondanks dat het ook de nodige opofferingen, onzekerheden en oncomfortabele momenten met zich meebrengt. Als je ooit wilt weten waar je grenzen liggen, dan leer je van reizen precies wat je altijd al had willen weten over de wereld en jezelf. En je leert te leven met alleen het hoogst noodzakelijke.

Meagan Drillinger is een reisschrijver en digitale nomade uit New York die nu fulltime de wereld over reist.