‘Digitale nomaden’ zoeken in de koude wintermaanden graag de zon op, want zij kunnen overal werken zolang ze maar een internetverbinding hebben. Maar wat zijn de beste plekken voor telewerkers om te overwinteren?

Vakantiewoningensite Holidu heeft onderzocht welke steden geschikt zijn voor remote werken. Daarbij keek het naar het aantal zonuren, de gemiddelde temperatuur, de prijs voor koffie en bier in een bar, de kosten voor levensonderhoud, de gemiddelde wifi-snelheid en het aantal coworking-ruimtes.

Business Insider zet de top 3 van steden in Europa en elders in de wereld op een rij.


De 3 beste winterzonsteden in Europa

1. Valencia, Spanje: 250 zonuren per maand en een gemiddelde temperatuur van 12,2 graden

Het strand bij Valencia.
Het strand bij Valencia.
Emilio Garcia / Unsplash.com

In Valencia is het volgens Holidu zo zonnig dat je ook in de winter nog lekker aan het strand kunt pootjebaden. Telewerken kan makkelijk vanuit je accommodatie of in één van de vele cafés met wifi. En verder is het genieten van de zonovergoten kust en de prachtige binnenstad met het bruisende Mercat Central en de mooie architectuur van het werelderfgoed Lonja de la Seda.

2. Barcelona, Spanje: 246 zonuren per maand en een gemiddelde temperatuur van 11,2 graden

De Sagrada Familia in Barcelona.
De Sagrada Familia in Barcelona.
Logan Armstrong / Unsplash.com

Ook de tweede plek op de lijst is voor een Spaanse stad: Barcelona. Volgens Holidu ontmoeten moderniteit en historische charme elkaar daar. De stad heeft supersnelle internetverbindingen, leuke cafés en een actieve expatgemeenschap. Met het kleurrijke straatleven, de heerlijke gastronomie en de mediterrane zon is het er goed overwinteren voor digitale nomaden.

3. Lissabon, Portugal: 192 zonuren per maand en een gemiddelde temperatuur van 13,1 graden

De Portugese hoofdstad Lissabon.
De Portugese hoofdstad Lissabon.
Toni Zaat / Unsplash.com

De Portugese hoofdstad Lissabon telt bijna 200 zonuren per maand in de winter en heeft maar liefst 113 coworking-ruimtes. Dankzij de mooie stranden, de oude binnenstad en de vele musea is er ook buiten het werk om genoeg te beleven.

Hieronder zie je de volledige top 15 beste Europese steden om als digitale nomade te overwinteren van Holidu.


Top 3 winterzonsteden wereldwijd

1. Bangkok, Thailand: 280 zonuren per maand en een gemiddelde temperatuur van 28,3 graden

De Thaise hoofdstad Bangkok.
De Thaise hoofdstad Bangkok.
Marielle Descalsota/Insider

Bangkok is volgens Holidu de beste winterbestemming ter wereld: "Een interessante mix van tropische rust en een drukke metropool." Na een dag achter de laptop kunnen digitale nomaden genieten van het bruisende nachtleven en ook de vele tempels, markten en paleizen zijn zeker een bezoekje waard.

2. Buenos Aires, Argentinië: 272 zonuren per maand en een gemiddelde temperatuur van 23 graden

Het werkpaleis van de Argentijnse president in Buenos Aires.
Het werkpaleis van de Argentijnse president in Buenos Aires.
Benjamin R. / Unsplash.com

De Argentijnse hoofdstad Buenos Aires staat bekend om zijn kleurrijke straten, lekkere gastronomie en zonnige weer. Voor digitale nomads zijn er het hele jaar door meetups en netwerkevenementen. Om te ontspannen zijn een tangoshow, het Teatro Colón, de Mercado de San Telmo en La Boca zeer aan te raden.

3. Chiang Mai, Thailand: 308 zonuren per maand en een gemiddelde temperatuur van 24,7 graden

Tuktuks in de Thaise stad Chiang Mai.
Tuktuks in de Thaise stad Chiang Mai.
Chrish Arthur Collins / Unsplash.com

Naast Bangkok is ook de Thaise stad Chiang Mai uiterst geschikt voor digitale nomaden. Het leven is er erg goedkoop en volgens Holidu kan je er met de groene vergezichten en de eeuwenoude monumenten goed tot rust komen. De vele natuurparken, tempels en natuurlijke warmwaterbronnen zijn allemaal meer dan de moeite waard.

LEES OOK: 12 steden over de hele wereld waar je goedkoop kan leven: van een huur van minder dan €300 per maand tot een cappuccino voor €1