Een fantastische foto van het winterse weer bij onze buren houdt woensdag de Britse dagbladen bezig.

Ook Engeland is in de ban van de ‘Russische beer’ die eerder deze week al in Nederland arriveerde. De kou uit het oosten zorgt woensdag voor een gevoelstemperatuur van -15 graden en een laagje sneeuw over delen van ons land.

In Londen legde een politiehelikopter vast hoe de kou over de stad trok. Daar zorgde de ‘The Beast from the East’ voor de ergste sneeuwval en laagste temperaturen sinds jaren.

De foto werd dinsdag aan het einde van de middag gemaakt en toont een grote formatie wolken over het centrum van de stad.

De koude lucht, ontstaan boven Siberië, trok de afgelopen tijd naar het westen als gevolg van het warme weer boven de Noordpool.

De helikopter van de Londense politie maakte ook een video van de wolkenpartij:

De wisseling van de maand was nog niet zo koud

In Nederland zorgt het weer voor een lichte schaatskoorts en typische winterse taferelen. En dan te bedenken dat op 1 maart de meteorologische winter is afgelopen en we op de lente afkoersen.

En wat te denken van het volgende feitje: op 24 januari was de hoogst gemeten temperatuur in Nederland nog 14,7 graden Celsius, weet het KNMI. Het werd gemeten in Woensdrecht. Op 28 februari is de laagst gemeten temperatuur -10,5 graden Celsius, ook in Woensdrecht.

‘De wisseling van de maand is zelfs in jaren niet zo koud geweest’, schrijft het KNMI. De wind zorgt er overigens voor dat de gevoelstemperatuur rond de -15 ligt, aldus Weerplaza.

Richting het weekend loopt de temperatuur gestaag op richting de 5 graden en gaat de zon iets minder schijnen, zijn de voorspellingen.

De Britse kranten waren eensgezind

De foto van die politiehelikopter in Londen deed nog wat anders. De plaat zorgde ervoor dat zo’n beetje alle Britse kranten nagenoeg dezelfde voorpagina hadden: