Buigbare schermen zijn niets nieuws voor Lenovo. De Chinese fabrikant heeft al enkele concept-producten laten zien waarbij het beeldscherm is om te vouwen of om te buigen.

In de winkel zul je deze futuristische apparaten niet snel aantreffen. Lenovo wil nieuwe ideeën testen. Toch blijft het bedrijf sleutelen aan deze experimentele gadgets.

Neem de Folio, een concept-tablet die Lenovo vorig jaar voor het eerst liet zien. Tijdens Lenovo Tech World onthulde het bedrijf vorige week een nieuwe versie.

De Folio is een Android-tablet met een scherm van 7,8 inch. In het midden zit een scharnier, waardoor je het scherm op kunt vouwen tot een 5,5-inch smartphone-achtig apparaat met twee schermen.

De onderstaande video van YouTuber Kim Poh Liaw laat zien hoe het werkt. Je kunt zien hoe de app-icoontjes en menuknoppen van positie veranderen als je het scherm omklapt:

De huidige Folio draait op Android 7.0 Nougat en heeft een display met 1920 bij 1440 pixels. Onder de motorkap zit een Snapdragon 800-chipset. De tablet ondersteunt e-sim, dus je kunt ermee bellen.

Als de Folio dit jaar uit zou komen, dan is de chipset flink verouderd. En het apparaat ziet eruit als een prototype. Maar bedenk: het is op dit moment niet de bedoeling van Lenovo om de Folio te verkopen.

Mocht de Folio in de toekomst wel in de winkels liggen, dan zijn er behoorlijk wat uitdagingen voor Lenovo. Op papier klinkt een smartphone die je uit kunt klappen als je wilt lezen of films wilt kijken fantastisch, maar alle technologie in een kleine behuizing proppen is lastig. Opgevouwen is de Folio nu al een behoorlijk lomp apparaat.

En Lenovo is niet de enige fabrikant die werkt aan producten met buigbare schermen; Samsung en LG doen dat ook.

En toch, de Folio is een futuristisch ontwerp dat misschien weleens kan werken. Lenovo staat er bovendien om bekend om bijzondere apparaten op de markt te brengen. Dus wie weet.

LEES OOK: Dit zijn de plannen van Apple ná de iPhone 8

MIS OOK NIET: Dit weten we tot nu toe over Google’s nieuwe smartphone: de Pixel 2