Wat doe je wanneer je als Porschedealer voor miljoenen (!) aan inventaris in en om je bedrijfspand hebt staan en er een orkaan recht op je bedrijf afkomt? Hoe bescherm je in vredesnaam de handel? Met die vragen had Porsche West Browick in Davie, Florida afgelopen week te kampen.

Het antwoord bleek redelijk simpel: proppen.

Omdat het gebouw wel tegen een stootje kan, werd besloten om de complete voorraad binnen neer te zetten. Ruim driehonderd auto’s – voornamelijk Porsches, maar ook Audi’s, BMW’s en Mercedessen – werden ondergebracht in de showrooms, garage, vergaderzalen en trainingsruimten van het pand.

‘Het is verrassend om te zien hoeveel plek je in een showroom kunt creëren wanneer je alle planten en stoelen weghaalt’, grapte autowebsite Jalopnik al. Met militaire precisie werd ieder plekje van het 6.100 vierkante meter tellende pand benut door het team van Porsche West Browick.

De Nederlandse Alexander de Pooter vertrok ruim tien jaar geleden naar de VS en werkt nu als Global Brand Ambassador bij de dealer.

Op YouTube doet de expert regelmatig verslag van alle modellen die in het pand te vinden zijn. Voorafgaand aan de epische storm maakte de Pooter een rondje over de bomvolle vloer: “Het is alsof je Tetris speelt, maar dan met Porsches.”

Naast bovenstaande video, maakte De Pooter ook een video van hoe alle Porsches in het pand werden geplaatst.

Lees ook op Business Insider

De twee video’s werden in totaal ruim 300.000 keer bekeken. Sinds woensdag is de zaak weer over. Over de geleden schade wil De Pooter niet veel kwijt tegenover Business Insider Nederland:

“Over het weekend hebben we een overweldigend hoeveel reacties ontvangen op de twee filmpjes. Maar het belangrijkste is dat iedere werknemer veilig is en dat het dealerschap sinds woensdag weer operationeel is.”

In een nieuwe video laat de ambassadeur van het merk zien hoe de showroom er nu bij staat, post-Irma. Daarin laat hij wat meer los. “Alles is weer terug naar het oude. We zijn nu vooral bezig met alles opruimen, de vloer schoonmaken. Veel mensen zeiden tegen ons: dat glas gaat een orkaan niet doorstaan, maar zoals je kunt zien is alles nog heel.”

 

LEES OOK: De iPhone X goedkoper aanschaffen in New York of Londen? Het kan bijna uit!