Het titanengevecht tussen martial arts-vechter Conor McGregor en topbokser Floyd Mayweather bracht afgelopen zaterdag meer spanning dan velen hadden verwacht. Maar uiteindelijk liep het zoals voorspeld: Mayweather sloeg McGregor ’technisch knock-out’ in de tiende ronde van de bokswedstrijd.

Mayweather voerde zijn strijdplan zodoende perfect uit. Eén van de belangrijkste verschillen tussen boksen en gemengde vechtsporten is de lengte van de wedstrijd. Mayweather maakte daar handig gebruik van.

McGregor kwam in de vroege fase sterk uit de hoek, met in totaal 51 zwaardere stoten die punten opleverden, tegen 40 voor Mayweather in de eerste vijf ronden. Maar toen McGregor vermoeid begon te raken, werd Mayweather juist agressiever en voerde hij het aantal rake klappen fors op.

In de laatste vijf ronden sloeg Mayweather 70 keer méér raak: 130 stoten tegen 60 voor McGregor. Dat verschil kun je mooi zien als je het aantal ‘power punches’ per ronde telt.

Geen van beide vechters deelde in de vroege ronden veel zware klappen uit. McGregor lag iets voor na vier ronden: 27-25. Eén van de scheidsrechters gaf McGregor een voorsprong in drie van de vier eerste ronden. De andere twee gaven juist Mayweather een voorsprong van 3-1.

Maar vanaf de zesde ronde voerde Mayweather de druk plots gigantisch op. De Amerikaan plaatste in rondes zes tot en met negen 95 power punches. Dat waren er meer dan McGregor uitdeelde gedurende de hele wedstrijd (84).

Het gevecht werd gestaakt in de tiende ronde, maar eigenlijk werd de wedstrijd in de negende ronde beslist. In die ronde wist Mayweather 39 zware klappen uit te delen, tegen slechts 8 voor McGregor.

COTD_8.28_02
Bron: Mike Nudelman/Business Insider