David Bach leerde al op jonge leeftijd het een en ander over geld.

De selfmade miljonair en schrijver van The Automatic Millionaire vertelde aan de website Grow dat er bij hem thuis vroeger continu werd gesproken over beleggen. Dat komt mede doordat zijn vader een effectenmakelaar en financieel adviseur was.

Eén van de belangrijkste lessen die Bach op zevenjarige leeftijd leerde, kwam van zijn oma. Tijdens een bezoekje aan McDonald’s om precies te zijn.

“Het was een ervaring die mijn leven veranderde”, vertelde Bach. In het interview geeft hij uitleg:

“We zaten te eten bij McDonald’s toen ze zei: Er zijn hier drie soorten mensen. Er zijn mensen zoals jij die hier komen eten, mensen die hier voor een minimumloon werken en mensen die de eigenaar zijn van deze plek.”

"Als je rijk wilt worden, dan wil je de eigenaar zijn... Zo vertelde ze me. Je gaat je zakgeld sparen en het geld dat je met de feestdagen krijgt. En ik ga je helpen om deze plek te kopen."

"Dat was een belangrijke les voor mij als kind."

Nu, decennia later, verbaast hij zich over het feit dat veel mensen geen aandacht hebben voor vroeg en regelmatig beleggen. Volgens hem zijn teveel mensen gefocust op snel cashen en een voordeel halen uit fluctuaties van de beurs.

Saai beleggen

"Je bent veel beter af met een saaie, gebalanceerde benadering waarbij je systematisch iedere twee weken investeert en de belegging levenslang met rust laat", vertelde Bach tijdens een Facebook Live-interview met Business Insider. "En dat is misschien niet zo sexy, maar wel hetgeen dat werkt."

Investeren is een belangrijk onderdeel in het geldadvies van Bach: zorg dat je jezelf als eerste beloont.

"Geld opzij zetten waar je niet meteen bij kunt, dát is hoe je echte rijkdom opbouwt", vertelde Bach ons. De miljonair begon zelf met het 1 procent van zijn inkomen sparen toen hij halverwege de twintig was, tegenwoordig is dat 20 procent. Wil jij 'nooit meer zorgen hebben over geld', dan is het volgens Bach slim om dagelijks een uur aan inkomen apart te zetten.

Bijvoorbeeld, verdien je jaarlijks 50.000 euro met je fulltime baan? Dan krijg je voor ongeveer 25 euro per uur salaris. Als je dat bedrag iedere dag op je spaarrekening zet, dan zit je helemaal gebakken volgens Bach.

Zorg ervoor dat dit bedrag automatisch van je betaalrekening op je spaarrekening wordt geschreven op de dag dat jij je salaris krijgt. Dit zorgt ervoor dat je bankrekening exponentieel groeit in de loop van de tijd.

LEES OOK: 8 tips om bij je baas in een goed blaadje te komen