De bitcoin gaat nog verder in prijs stijgen, zegt Wall Street-investeerder en multimiljonair Mike Novogratz tegenover nieuwszender CNBC. Hij denkt dat de cryptomunt eind 2018 40.000 dollar waard is, omgerekend ruim 33.000 euro.

Op moment van schrijven staat de koers van de bitcoin op 9.980 dollar (circa 8.400 euro).

Novogratz heeft in de financiële wereld naam gemaakt als partner van Fortress, een van de grootste hedgefondsen ter wereld. Nu legt hij zich met zijn eigen investeringsvehikel Galaxy Investment Partners volledig toe op de cryptomuntenhandel.

Novogratz voorziet dat grotere investeringsfondsen en institutionele beleggers in de bitcoin stappen. Hij heeft er zelf belang bij dat de koers flink gaat stijgen. Novogratz gaat een eigen investeringsfonds oprichten om ruim 500 miljoen dollar in de cryptomunten te steken. Naar verluidt draagt hij zelf 150 miljoen dollar bij. Hij gaat nu met de pet rond om de overige 350 miljoen dollar te verzamelen.

Nieuw kapitaal

In de onderstaande video doet Novogratz de voorspelling dat er een “grote golf aan nieuw kapitaal in de cryptomarkt stapt”.

Novogratz is niet de eerste uit de traditionele financiële wereld die op de bitcoinhype duikt. Ook Wall Street-firma's als DRW en DV Trading willen profiteren van de handel in cryptomunten.

De seinen voor de grootste cryptomunt staan op groen. Zo willen de grootste futurebeurzen van de VS, CME en Cboe dit jaar nog futurecontracten voor de bitcoin gaan aanbieden. Dat maakt volgens Novogratz de weg vrij voor grotere beleggers die op de korte termijn willen speculeren op de koers.

Novogratz denkt dat de koersstijgingen de komende maanden met horten en stoten gaat. Koersdalingen van 50 procent zijn niet ondenkbaar, aldus de investeerder. Zijn eerdere voorspelling dat de koers door de 10.000-dollargrens zou schieten voor maart 2018, is al bijna uitgekomen.

Bron: Coinmarketcap