Zaak vijf en zes aan het Spui en de Zuidas gaan binnenkort open en dan zit ze in totaal op 150 man personeel. Het gaat voor de wind met Pancakes Amsterdam van Nicolette Bosschieter. En de plannen voor internationale expansie liggen ook al klaar.

Stap je Amsterdam Centraal uit, dan loop al direct tegen één van haar filialen aan. Pancakes Amsterdam bestormt de markt met pannenkoekenrestaurants waar je ze destijds niet verwachtte: midden in Amsterdam. Op A-locaties. Je vindt er Hollandse pannenkoeken, maar dan modern. Met geitenkaas of spinazie. Dagelijks staan er rijen toeristen voor de deur te wachten om naar binnen te kunnen.

“Ik geloof heel erg in een concreet concept”, vertelt ze in de Ondernemers in beweging podcast van ING en Business Insider. “Ik ging op onderzoek uit en dacht: ‘Jeetje, pannenkoeken. Dat is zo’n lekker Hollands iets, maar bijna niet aanwezig in Amsterdam en de bestaande zaken zijn zo oubollig.’”

Inmiddels een paar jaar verder lonkt ook het buitenland. Zo is ze net terug uit Japan. Waarom ze juist voor een keten met franchisenemers kiest? Nicolette: “Zo maak je de groei beheersbaar en financieel haalbaar. Wel kiezen we ervoor om de eerste vestiging in een ander land zelf te doen, maar daarna hebben we zeker een lokale partner nodig.”

Luister naar de volledige podcast-aflevering waarin Nicolette vertelt hoe ze de A-locaties in Amsterdam kan financieren en over exacte kopieën van haar concept in het Midden-Oosten. Sjuk Akkerman, sector manager bij ING, geeft je daarnaast concrete tips over hoe jij je onderneming ook op kunt schalen.

Ook een financieringsvraag? ING kan jou als ondernemer daarbij helpen. En de bank kijkt nu ook verder dan haar eigen oplossingen. Ontdek hoe jij in beweging blijft op ing.nl/hetnieuwefinancieren

Meer weten over het ondernemersverhaal van Nicolette? In dit artikel vertelt ze meer over financiering en zwarte cijfers.

Ondernemers in beweging luister je wekelijks via onder andere Spotify, Apple Podcasts, Soundcloud en Pocketcast.