De fusie-en overnamemarkt waarbij vanuit Nederland opererende adviseurs en advocatenkantoren betrokken zijn, trok licht aan in het derde kwartaal van dit jaar. Advocatenkantoor De Brauw was in het derde kwartaal betrokken bij in totaal 24 deals met een totale waarde van iets meer dan 16 miljard euro. Daarbij gaat het niet alleen om overnames in Nederland, maar bijvoorbeeld ook buitenlandse deals van Nederlandse multinationals.

Dat blijkt uit de publicatie van de nieuwe League Tables van M&A.nl.

De Brauw wordt gevolgd door NautaDutilh, dat betrokken was bij 30 deals met een totale waarde van ruim 11 miljard euro. Freshfields Bruckhaus Deringer completeert de top 3, met deelname aan 12 deals met een totale waarde van bijna 11 miljard euro.

De markt trekt weer wat aan, maar zit nog niet helemaal op het oude niveau, schrijft M&A. Volgens advocaat Bas Mees is er nog altijd een mismatch tussen waarderingen door verkopers en kopers. “Als er weer een economische trend zichtbaar wordt, met name wat betreft de renteontwikkeling, zal de nieuwe realiteit worden ingeprijsd en leiden tot een inhaalslag aan M&A transacties.”

BEKIJK HIER het hele overzicht van M&A.nl: League Tables Q3, 2023: Deze law firms staan op kop