Als we een cliché van de plank mogen halen: Nederlanders houden van goedkoop. En dus zoeken we regelmatig Marktplaats.nl af voor tweedehands spullen en goede deals.

Afgelopen jaar waren dat opvallend vaak campers, fietsen, caravans en kasten. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van deze dochteronderneming van het Amerikaanse eBay.

De site ziet een enorme toename in vraag naar en aanbod van campers en caravans. “De handel in gebruikte kampeerauto’s en caravans is het afgelopen jaar 20 procent gestegen. Tweedehands campers zijn vooral in trek bij jongeren. Het bezoeken van festivals met de camper wordt steeds populairder”, legt een woordvoerder van Marktplaats uit.

In de rubrieken dameskleding (2.255.425 keer) en antiek en kunst (966.210 keer) zijn de meeste advertenties geplaatst.

Gemiddeld worden 350.000 nieuwe advertenties per dag geplaatst en staan er 10,5 miljoen advertenties op de site. Dagelijks vinden er naar schatting 100.000 transacties plaats wat neerkomt op meer dan 36 miljoen op jaarbasis.

Mocht je nog wat spullen willen verkopen, hier was het afgelopen jaar het meeste vraag naar:


10. Eetkamerstoelen

9. Bank

8. Scooter

7. iPhone 6

6. Hoekbank

hoekbank

5. Kast

4. Caravan

3. Fiets

2. Camper

1. Gratis

dvd-speller

'Gratis’ blijft net als in voorgaande jaren het meest gezochte trefwoord. Elke dag wordt dit zoekwoord gemiddeld 50.000 keer ingetypt op Marktplaats.nl.

LEES OOK: ‘Wat is bitcoin?’ Van deze 10 dingen begrepen Nederlanders niets in 2017, volgens Google