De 2,4 miljard euro die NN Group in totaal biedt voor Delta Lloyd is niet genoeg. Het bedrijf van topman Hans van der Noordaa wil minstens 600 miljoen euro meer zien, melden ingewijden aan het Financieele Dagblad.

Daarmee zou Delta Lloyd gewaardeerd worden op 6,50 euro per aandeel, flink hoger dan de slotkoers op vrijdag van 5,44 euro. Eerder op de dag wees Delta Lloyd het ongevraagde overnamebod van zijn grotere branchegenoot van 5,30 euro per aandeel af.

Delta Lloyd is niet principieel tegen de overname, want de verzekeraar ziet wel degelijk voordelen in het bundelen van de krachten met NN Group. Maar het bod bood “geen acceptabele basis voor zo’n transactie”.

Daarnaast noemde Delta Lloyd het bod van NN opportunistisch, omdat de verzekeraar net een “uitdagende periode” achter de rug heeft.

Delta Lloyd worstelt met nieuwe, strengere internationale regels voor de financiële buffers van verzekeraars. Om aan de veilige kant te zitten geeft Delta Lloyd, na een stevige discussie met morrende aandeelhouders, voor ongeveer 650 miljoen euro nieuwe aandelen uit.

Door de lage rentestanden is het lastiger voor verzekeraars om vermogensproducten met een gegarandeerde uitkering te slijten en sinds de woekerpolisaffaire kiezen veel consumenten vaker voor simpele en goedkopere producten zoals banksparen.

In juni verkocht Delta Lloyd zijn belang in de private bank Van Lanschot voor ruim 180 miljoen euro om de buffers verder te versterken.

LEES OOK: 4 redenen waarom het logisch is dat NN collega-verzekeraar Delta Lloyd wil kopen