• De Europese Unie is een initiatief gestart om 1 miljoen mensen op te leiden in deeptech, meldt techplatform AG Connect.
  • De eerste zeven bedrijven hebben zich nu aangesloten bij het European Institute of Innovation & Technology (EIT).
  • Zij beloven om gezamenlijk een half miljoen mensen op te leiden in geavanceerde technologie als kunstmatige intelligentie en cybersecurity.

Zeven techbedrijven hebben zich aangesloten bij een initiatief van de Europese Unie om tot 2025 1 miljoen Europeanen op te leiden in deep tech. Deep tech staat voor geavanceerde technologie.

De eerste zeven bedrijven die zich hebben aangesloten bij het European Institute of Innovation & Technology (EIT), zeggen toe een half miljoen Europeanen op te leiden, zo meldt techplatform AG Connect. Onder anderen Abodoo, Intel Corporation en Computer Vision gaan cursussen aanbieden rondom kunstmatige intelligentie, cybersecurity en programmeren.

Naast de EU zet ook de NAVO in op deep tech met de oprichting van een investeringsfonds van 1 miljard euro. Het doet dit omdat de ontwikkeling van deep tech relatief duur is en het voor bedrijven lastiger is investeerders te vinden, terwijl de technologie van maatschappelijk en strategisch belang kan zijn. Het hoofdkantoor van het NAVO Innovation Fund komt in Nederland, zo werd deze maand bekendgemaakt.

Lees meer in het artikel van AG Connect: Zeven techbedrijven beloven 500.000 Europeanen voor deep tech op te leiden