Investeerder Sycamore trekt zich terug uit een deal van 525 miljoen dollar rond lingeriemerk Victoria’s Secret.

De investeerder zou een meerderheidsbelang verwerven, maar vindt dat de voorwaarden van de deal geschonden zijn.

Victoria’s Secret moest door de coronacrisis personeel ontslaan en winkels sluiten. Dat is tegen de zin van investeerder Sycamore.

De deal die de toekomst van lingerieketen Victoria’s Secret veilig moest stellen staat op losse schroeven. Investeerder Sycamore trekt zich terug uit de deal met L Brands, omdat door de coronacrisis tal van winkels gesloten zijn en personeel ontslagen is.

Volgens Sycamore, dat 55 procent van de aandelen zou aankopen, zijn met de saneringen de voorwaarden van de deal geschonden.

Met de deal was zo’n 525 miljoen dollar gemoeid, wat het lingeriemerk zou waarderen op 1,1 miljard dollar.

L Brands is het niet met het standpunt van Sycamore eens en beschouwt de beëindiging van de transactieovereenkomst als ongeldig. Het bedrijf heeft al laten weten alle juridische middelen te zullen aangrijpen om zijn gelijk te halen. Beleggers reageerden geschrokken. Het aandeel L Brands ging woensdag flink omlaag op de beurs in New York.

Lingeriemodehuis werd geplaagd door slecht imago

Victoria's Secret, bekend van zijn push-up-bh's en de topmannequins die de lingerie showen, de zogenoemde Angels, kampte eerder al geruime tijd met tegenvallende resultaten. Het bedrijf werd bovendien geplaagd door een slecht imago. Victoria's Secret is beschuldigd van vrouwonvriendelijkheid, zowel intern als in de marketing.

Dat leidde tot het instappen van een activistische aandeelhouder bij het bedrijf. Die drong aan op de verkoop van de lingerieketen. Ook de positie van topman en grootaandeelhouder Les Wexner was wankel geworden.

Marketingman Ed Razek moest vorig jaar al het veld ruimen na een storm van kritiek over zijn weigering om transgenders en vrouwen met een maatje meer als model in te zetten. Om de imagoschade te beperken, nam het bedrijf in augustus voor het eerst een transgendermodel in de arm.

LEES OOK: De gevolgen voor bedrijven in de coronacrisis: omzet Randstad daalt scherp, AkzoNobel verkoopt minder verf en Netflix booming