• Nyck de Vries verliest per direct zijn Formule 1-plek bij AlphaTauri, zo bevestigt zijn vader na berichtgeving van De Telegraaf hierover.
  • De 28-jarige De Vries wist dit seizoen, zijn eerste, nog geen punten te pakken en wordt nu afgerekend op tegenvallende prestaties.
  • De Vries wordt over anderhalve week tijdens de Grand Prix van Hongarije al vervangen. De Grand Prix van Nederland in Zandvoort gaat deze zomer dus ook aan hem voorbij.
  • Lees ook: Max Verstappen is zó dominant in de Formule 1 dat Amerikanen het saai vinden worden en afhaken

Nyck de Vries moet per direct weg bij het Formule 1-team van AlphaTauri. De vader van de Nederlandse coureur bevestigt een bericht van De Telegraaf hierover.

De 28-jarige De Vries was bezig aan zijn eerste seizoen als vaste rijder bij AlphaTauri. Hij wist dit seizoen nog geen punten te pakken en wordt nu afgerekend op de tegenvallende prestaties. Hij wordt vervangen door Daniel Ricciardo, zo meldt AlphaTauri.

Afgelopen weekeinde eindigde de coureur bij de Grand Prix van Groot-Brittannië als zeventiende en laatste. De Vries zei toen na afloop nog hoop te putten uit het eerste deel van de race.

Voor de leiding van AlphaTauri is dat niet genoeg. Naast De Vries wist alleen de Amerikaan Logan Sargeant van Williams dit seizoen in de eerste tien races nog geen punten te pakken.

De Vries wordt over anderhalve week tijdens de Grand Prix van Hongarije al vervangen. De Grand Prix van Nederland in Zandvoort gaat deze zomer dus ook aan hem voorbij.

De Vries reed een half jaar in de Formule 1

Bij AlphaTauri nam De Vries na vorig seizoen de plek over van de Fransman Pierre Gasly. De Nederlander was al jaren in beeld bij de Formule 1, maar hij had nooit echt zicht op een wedstrijdzitje. Tot vorig jaar september bij de Grand Prix van Italië in Monza, toen hij mocht invallen bij het team van Williams als vervanger van de zieke Alexander Albon. De Vries maakte toen grote indruk door meteen in zijn eerste grand prix in de punten te rijden. Hij eindigde als negende.

De Vries maakte evenals Max Verstappen in zijn jeugd furore in het karten. Hij stapte vanuit het karten over naar het autoracen en kwam in 2017 terecht in de Formule 2. In 2019 veroverde hij de titel in de talentklasse.

In de Formule 1 was De Vries de zestiende Nederlandse deelnemer.

LEES OOK: Jumbo haalt bezem door sponsoring topsport en stopt ook met Max Verstappen en Grand Prix Zandvoort, in nasleep van affaire rond ex-topman Frits van Eerd