Lowbudgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft de geheime handgebaren onthuld waarmee hun stewards en stewardessen met elkaar communiceren.

In mei postte radio- en tv-presentator Jamie East een kort filmpje op Twitter van zijn vlucht met easyJet waarbij de bemanning “bizarre handgebaren” gebruikte om met elkaar te praten, waaronder een stewardess die een kort stukje vogeltjesdans deed tijdens het serveren van het eten.

East vroeg de luchtvaartmaatschappij: “@easyJet Sorry, maar kunnen jullie alsjeblieft uitleggen wat er IN HEMELSNAAM aan de hand is hier?!”

Andere twitteraars gokten wat de signalen in het filmpje betekenden. Zo reageerde sportpresentatrice Gabby Logan: “Die kip op rij 5 wil thee. Duh.”

De luchtvaartmaatschappij zelf antwoordde dat de stewardess haar collega liet weten dat een passagier een broodje kip had besteld.

EasyJet gaf daarna een nooit eerder in het openbaar vertoonde video vrij over “het belang van de geheime code” die normaal alleen gebruikt wordt bij de opleiding van nieuwe medewerkers. Dit zijn onze favorieten:

Dit is het niet al te subtiele gebaar voor een broodje bacon

easyjet bacon sandwichYouTube

Opletten vrijgezellenfeest!

easyjet hand gesturesYouTube

Er is zelfs een gebaar voor: “Pak de champagne — we hebben een huwelijksaanzoek”

easyjet hand codesYouTube

Bekijk de hele video hier:

Volgens easyJet hebben de stewards en stewardessen de afgelopen 21 jaar “al die handgebaren zorgvuldig ontwikkeld tot een ingenieuze eigen gebarentaal waarmee ze de meest voorkomende boodschappen kunnen overbrengen aan collega’s.”

Tina Milton, de baas van de Cabin Services licht toe: “Met meer dan 6 miljoen passagiers per maand stelt de ‘geheime code’ de bemanning in staat om snel en efficient service te verlenen en onnodig gepraat tot een minimum te beperken, zodat mensen kunnen genieten van een ontspannen vlucht. ”

“Stewards en stewardessen van easyJet zijn breed opgeleid op het gebied van veiligheid en om goede service te verlenen aan de passagiers en de geheime handgebaren zijn een integraal onderdeel van de kennis die nodig is aan boord. De volgende keer dat je met easyJet vliegt moet je goed opletten welke handgebaren van de code je weet te ontdekken.”