Donald Trump is nog niet eens geïnaugureerd als de 45e president van de Verenigde Staten of hij heeft al een nieuwe slogan bedacht die hem over vier jaar in het Witte Huis zal houden.

Keep America Great!

Het mag ook een graadje minder, zonder uitroepteken. Dat zegt Trump in een uniek één-op-één interview met The Washington Post. De bekendmaking, die niet gepland leek te zijn, past in een patroon om meerdere redenen. Ten eerste was Trump er als de kippen bij om zijn vorige slogan vast te leggen. Make America Great Again zag het ‘levenslicht’ een paar dagen nadat Republikein Mitt Romney de verkiezingen verloor van Barack Obama in 2012.

Trump roept zelfs om een advocaat die de slogan moet vastleggen tijdens het gesprek.

Halfway through his interview with The Washington Post, Trump shared a bit of news: He already has decided on his slogan for a reelection bid in 2020.

“Are you ready?” he said. “ ‘Keep America Great,’ exclamation point.”

“Get me my lawyer!” the president-elect shouted.

Two minutes later, one arrived.

“Will you trademark and register, if you would, if you like it — I think I like it, right? Do this: ‘Keep America Great,’ with an exclamation point. With and without an exclamation. ‘Keep America Great,’ ” Trump said.

“Got it,” the lawyer replied.

The Washington Post tekent aan dat het - ten tweede - erg bij Trump past om zich meteen weer in de strijd te willen werpen. Hij kan zich nauwelijks bedwingen om weer campagne te gaan voeren. Elke politicus houdt natuurlijk één oog op de volgende verkiezingen, maar Trumps concentratie is bijna tastbaar. Vergeet niet dat Donald op een 'thank you-tour' ging die meer weg had van een doorstomende campagne.

Daar komt ten slotte nog bij dat Trumps slogan impliceert dat zijn land over vier jaar weer helemaal 'great' zal zijn. Terwijl hij nog geen minuut in het Oval Office heeft doorgebracht. Alles wat hem tussen 2020 en 2024 te doen staat, is het fort bewaken. Althans, dat is Trumps eigen verwachting.

"Ik had nooit gedacht dat ik je nu al mijn uitdrukking voor over vier jaar zou gaan geven", zegt Trump in het interview. "Maar ik ben zo enorm vol vertrouwen dat we-.. dat het geweldig gaat zijn. Dat is de enige reden die ik je zal geven."