De krapte op de arbeidsmarkt spreidt zich steeds breder uit. Volgens het UWV melden werkgevers in steeds meer beroepsgroepen een tekort aan geschikt personeel. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd rapport over de arbeidsmarkt van de uitkeringsinstantie.

Volgens de zogeheten spanningsindicator van het UWV is de nood nog niet zo hoog als vlak voor de financiële crisis, maar ervaart inmiddels een op de vijf werkgevers productiebelemmeringen vanwege een tekort aan personeel. In sommige branches gaat het zelfs om meer dan een op de drie werkgevers.

(klik om te vergroten)

Krapteberoepen

Volgens het rapport is de krapte vooral te zien in vakgebieden die daar inmiddels om bekendstaan, zoals technische beroepen, ICT en de zorg. Ook in de bouw en installatie, industrie, autotechniek, pedagogie en agrarische beroepen hebben werkgevers moeite om geschikt personeel te vinden.

Het UWV heeft dinsdag zijn jaarlijkse overzicht van moeilijk vervulbare vacatures gepubliceerd. Enkele opvallende functies in die lijst: boomverzorger, kraamverzorgende, medewerker klantenservice/callcenter, medewerker varkenshouderij, gastheer/-vrouw horeca en glazenwasser.

“Wat we vooral zien, is dat er veel meer beroepen in de lijst staan dan vorig jaar”, zegt Mechelien van der Aalst, arbeidsmarktdeskundige bij het UWV, tegen het AD. “Het nadeel is wel dat het beroepen zijn waar vaak een behoorlijke scholing bij komt kijken en waar een specifieke opleiding voor nodig is.”

Lees ook op Business Insider

Oplossingen

Werkgevers zoeken naar manieren om vacatures toch vervuld te krijgen. Door intensiever te werven of de functie-eisen en arbeidsvoorwaarden aan te passen, is de oplossing soms snel gevonden. Als deze oplossingen niet afdoende zijn, zijn er globaal drie strategieën die werkgevers toepassen: ze kunnen een beroep doen op nieuw talent van binnen of buiten de organisatie, werkprocessen anders organiseren of trachten huidig personeel langer vast te houden door ze te binden en te boeien. Het UWV inventariseerde in totaal 24 oplossingen die werkgevers in de praktijk toepassen:

(klik om te vergroten)

LEES OOK: Solliciteren: 3 antwoorden die je wel en 2 die je niet wilt krijgen op de vraag waarom een functie vacant is