Het beursdebuut van Slack is positief verlopen. Het aandeel van de zakelijke chatdienst sloot bijna 50 procent hoger, op ruim 38 dollar. Daarmee heeft het bedrijf een beurswaarde heeft van dik 21 miljard dollar.

Oprichter Stewart Butterfield is nu miljardair. Zijn belang van 8,6 procent is 1,6 miljard dollar waard.

De zakelijke berichtendienst is populair bij veel bedrijven en kwam op de beurs terecht via een zogeheten direct listing. Bij die methode worden geen nieuwe aandelen door banken in de markt gezet. In plaats daarvan kunnen de bestaande aandeelhouders door de nieuwe notering hun aandelen te gelde maken.

Spotify was het enige andere toonaangevende bedrijf dat op deze manier naar de beurs ging.

Hoewel Slack sterk groeit maakt het nog steeds tientallen miljoenen dollars verlies: 33,8 miljoen dollar in het eerste kwartaal. Op zich is dat niet ongebruikelijk voor een jong techbedrijf. Slack verwacht de omzet in 2020 te verdubbelen maar nog wel fors verlies te maken, stelde het eerder deze maand bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

In het prospectus bij de beursgang stelt Slack als doel te hebben email overbodig te maken. Het bedrijf is opgericht uit frustratie over alle versnipperde informatie in ieders individuele mailbox. Met Slack kan je met verschillende groepen collega’s tegelijk praten, berichten, links en bestanden versturen en ook terugzoeken in eerdere gesprekken.

De bedrijfsnaam Slack is volgens topman Stewart Butterfield een acroniem en staat voor: Searchable Log of All Conversation and Knowledge. En dat is ook precies wat Slack wil zijn.