Afgelopen week presenteerde Apple de nieuwste versies van de MacBook Pro, compleet met een nóg stiller toetsenbord en nieuwe specs die de prestaties verbeteren.

De MacBook Pro is de enige MacBook met een upgrade. Het 13-inch model met Touch Bar heeft een vanafprijs van €1.497, het 15-inch model met Touch Bar begint bij €2.799

Deze samenvatting van de nieuwe specificaties is van Apple:

MacBook Pro 2018 specs

Foto: Apple

En dit is wat reviewers over de nieuwe MacBook Pro’s te zeggen hebben:


Brian Heater van TechCrunch: "Het is een extreem krachtige machine. Tijdens het bouwen is in het achterhoofd gehouden dat design en een laag gewicht niet ten koste hoeven te gaan van kracht."

Foto: Apple

Bottom line: "De  2018 MacBook Pro is de grootste upgrade (althans qua prestaties) sinds de introductie van quad-core processoren in de MacBook Pro in 2011."

Lees hier de hele review.


Roman Loyola van Macworld: "De sprong van 4 naar 6-core processors maakt van de nieuwe 15-inch MacBook Pro een beest van een performer."

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Bottom line: "Sommige dingen verandert Apple simpelweg niet omdat ze een aan een bepaald technologisch ideaalbeeld willen voldoen. Maar over het algemeen is de MacBook Pro 2018 een betere laptop dan z'n voorganger uit 2017 en een grote verbetering ten opzichte van het model uit 2016.

Lees hier het hele review.


Dana Wollman van Engadget: "Je hebt misschien al gehoord dat de nieuwe MacBook Pro een geupdate toetsenbord heeft. Het goede nieuws is dat de toetsen stiller zijn. Het slechte nieuws is dat dit voor jou waarschijnlijk een weinig betekenisvolle verandering is.

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Bottom line: "Veel verandering zit onder de kap (denk hierbij aan de quad-core processors op het 13-inch model), dus het zal wel enkele dagen duren om een gedegen oordeel te kunnen vellen over zaken als snelheid, graphics en accuduur."

Lees hier het hele review.


Mark Spoonauer van Laptopmag: "Ik ben blij te kunnen melden dat de MacBook Pro 13-inch met Touch Bar nu echt de snelheid heeft waarop ik heb zitten wachten." 

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Bottom line: "Dit apparaat is echt heel snel. We hebben het wel over de snelste SSD ooit in een laptop, plus nog wat andere dingetjes (hoewel niet allemaal!) waardoor Apple zijn concurrent Windows ver achter zich laat."

Lees hier de hele review.


Tom Brant van PCMag: "Uit onze tests bleek dat de 13-inch Apple MacBook Pro 2018 zeer geschikt is voor het editen van video's of het verwerken van data, hoewel hij niet sneller is dan sommige concurrenten."

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Bottom line: "Hoewel de prestaties van de nieuwe 13-inch MacBook Pro tot de beste in het ultradraagbare klassement behoren, is hij op de meeste terreinen niet heel veel sneller dan concurrenten als de Dell XPS 13 van $999 (omgerekend €861) of de Microsoft Surface Book 2 van $1.199 (omgerekend €1033). Ook op specifieke onderdelen zijn we bij het apparaat met $3.699 beduidend duurder uit dan met de Dell XPS 13 of Surface Book 2. Dus, puur op performance, lijkt de nieuwe MacBook Pro niet op een doorbraak behalve misschien qua opslag en snelheid."

Lees hier de hele review.


Dieter Bohn van The Verge: "Het is een MacBook Pro! Hij is uitstekend gebouwd, heeft vier Thunderbolt-ingangen, een koptelefooningang en Touch ID. Hij heeft ook een hele mooie Retina Display (hoewel de schermranden naar mijn smaak te breed zijn), goede 4K-resolutie en ondersteuning voor zowel Touch als pen."

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Bottom line: "Dit soort apparaten moet je natuurlijk wat langer testen om echt een goed oordeel te kunnen vellen. En we zijn van plan om die tijd te nemen, toch? Is 'ie snel? Natuurlijk is 'ie snel: hij heeft een 6-core Intel i9 processor, 32GB RAM en 4TB aan opslag."

Lees hier de hele review.