De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft de GE9X-motor van General Electric Aviation goedgekeurd.

In 2013 gaf Boeing General Electric de opdracht om motoren te ontwikkelen voor haar nieuwe tweemotorige 777X passagiersvliegtuig, wat resulteerde in ’s werelds grootste vliegtuigmotor.

De GE9X is exclusief voor de 777X ontwikkeld en heeft een zeer efficiënt brandstofverbruik.

De Federal Aviation Administration (FAA), de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, keurde afgelopen week de grootste vliegtuigmotor ter wereld goed. Dit is een flinke stap op weg naar commerciële vluchten van ’s werelds grootste tweemotorige passagiersvliegtuig in 2022, de Boeing 777X.

De GE9X-motor van GE Aviation, een dochtermaatschappij van conglomeraat General Electric, zal over niet al te lange tijd duizenden passagiers over de wereld vliegen.

De motor is exclusief ontwikkeld voor de Boeing 777X, een opvolger van de Boeing 777.

Boeing gaf de opdracht voor de bouw van de motoren van de 777X in 2013 aan GE Aviation.

De goedkeuring van de motor brengt Boeing een stapje dichter bij de marktintroductie van de 777X, die naar verwachting vanaf 2022 commerciële vluchten gaat maken.

De coronapandemie heeft het enthousiasme voor de aankoop van nieuwe vliegtuigen de kop ingedrukt, maar de 777X is een toestel dat met een capaciteit van 400 passagiers en een efficiënt brandstofgebruik precies op het juiste moment komt.

Bekijk in de slideshow hieronder meer details van de GE9X, de grootste vliegtuigmotor ter wereld.  

Dit is de grootste vliegtuigmotor ter wereld


LEES OOK: Airbus wil in 2035 CO2-neutraal vliegen met deze 3 modellen die van waterstof gebruikmaken – eentje lijkt op KLM’s Flying-V