De gestage daling van de bitcoin deze maand heeft de grootste cryptomunt in de buurt van een belangrijk technisch steunniveau gebracht. Dat moet standhouden om een pijnlijkere daling te voorkomen.

De bitcoin noteerde woensdag rond de 61.000 dollar en is met 16 procent gedaald sinds de koerspiek van 7 juni van bijna 72.000 dollar.

Volgens technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies vertegenwoordigt het koersniveau van 60.000 dollar een belangrijk steunniveau voor ’s werelds grootste cryptomunt.

Foto: Fairlead Strategies

Als de bitcoin onder de 60.000 dollar zakt, ligt een verdere daling naar het volgende steunniveau rond de 51.500 dollar in het verschiet. "De steun wordt versterkt door het 200-daags voortschrijdend gemiddelde, waardoor het belang ervan groter wordt", schreef Stockton begin deze week in een rapport.

Het stijgende 200-daags voortschrijdend gemiddelde van de bitcoin ligt net onder de 58.000 dollar.

Daling bitcoin kan voorteken zijn voor aandelenmarkt

"Er zijn geen 'koop'-signalen, dus we wachten op tekenen van steun voor de bitcoin", aldus Stockton.

Een verdere daling tot 51.500 dollar zou een koersval impliceren van ongeveer 15 procent vanaf de huidige niveaus. Ten opzichte van het recordniveau van de bitcoin van afgelopen maart, toen de koers 74.000 dollar aantikte, zou er sprake zijn van een daling van 30 procent.

Het verkoopgolfje van de bitcoin in juni kan ook gevolgen hebben voor de bredere aandelenmarkt, volgens een analist op Wall Street. "De recente verzwakking van de bitcoin duidt op een zomercorrectie voor aandelen en een consolidatiefase voor de S&P 500-index", gaf beursstrateeg Barry Bannister van financieel adviseur Stifel afgelopen week aan.

LEES OOK: Daling bitcoin is waarschuwing voor correctie op de aandelenmarkt, volgens analist