• Netflix heeft voor de tweede keer een zogenoemd engagementrapport uitgebracht. En daarin geeft de streamingsdienst meer prijs dan in het eerste rapport.
  • In het eerste rapport vermeldde Netflix de totale kijktijd van een titel. Dit keer heeft de streamingsdienst ook de speelduur toegevoegd en het aantal keer dat een titel is bekeken.
  • Bekijk hier de top 10 best bekeken seizoenen van series op Netflix in de tweede helft van 2023.
  • Lees ook: Netflix verhoogt prijzen abonnementen in Nederland en heeft duurste premium-abonnement

Netflix heeft voor de tweede keer een zogenoemd engagementrapport uitgebracht, waarin de streamingsdienst meer prijsgeeft dan in het eerste rapport. Naast het totaal aantal uren dat een titel is bekeken, heeft Netflix ook het aantal keren dat een serie of film is bekeken toegevoegd.

In het eerste engagementrapport dat Netflix in december 2023 uitbracht, werd alleen de kijktijd per titel bijgehouden over eerste helft van 2023. In die periode hadden Netflix-gebruikers in totaal 812 miljoen uur naar ‘The Night Agent’ gekeken, waarmee de thrillerserie de best bekeken titel op het platform werd.

Netflix heeft in het tweede rapport “belangrijke verbeteringen” doorgevoerd, door het totaal aantal uren dat een titel is bekeken te delen door de speelduur. Hieruit rolt het aantal keren dat een serie, film of documentaire is bekeken, wat een betere indicatie is voor het aantal kijkers.

Ook maakt Netflix in dit rapport onderscheid tussen films en series. Wij richten ons hier op de series en de meest bekeken seizoenen.

Netflix' live-versie van de anime 'One Piece' komt als meest bekeken serie uit de bus, waarmee de inzet van de streamingsdienst op een van de grootste anime-franchises ter wereld zich heeft uitbetaald.

Bekijk hieronder de best bekeken seizoenen van series in de tweede helft van 2023, gerangschikt op het aantal keer bekeken. Daarnaast vind je ook het totaal aantal uren dat een titel is bekeken.

De 10 meest bekeken seizoenen van series op Netflix, in de tweede helft van 2023

Lees ook: Netflix verhoogt prijzen abonnementen in Nederland en heeft duurste premium-abonnement