• Huizenprijzen zijn in het derde kwartaal van 2022 met bijna 6 procent gezakt en die afkoeling zet naar verwachting door in 2023.
  • Waar moet je nu eigenlijk rekening mee houden bij een dalende huizenprijs, terwijl de hypotheekrente oploopt?
  • Lees het gratis whitepaper van Business Insider met een handig overzicht van de grootste dalers en tips voor waardeverhoging door verduurzaming.

Voor het eerst sinds lange tijd staan de huizenprijzen in Nederland weer onder druk. Huizenprijzen zijn in het derde kwartaal van 2022 zelfs met bijna 6 procent gezakt, vergeleken met het voorgaande kwartaal. Naar verwachting zet de afkoeling van de huizenmarkt door in 2023.

In een klimaat waarin huizenprijzen niet meer jaarlijks met 10 procent of meer stijgen, is het handig even een opfrissertje te hebben: wat is handig als het gaat om het kopen en verkopen van een huis en het vastzetten van de hypotheekrente?

Zeker in een situatie waarin kopers ook steeds nauwgezetter de energielabels in de gaten houden in verband met de hoge energieprijzen, is het belangrijk om te weten hoe je met je huis het beste voor de dag komt.

Ook als koper sta je voor een nieuwe situatie. Waar moet je op letten als je nu op zoek bent naar een nieuw huis, en hoe haal je het meeste uit je nieuwe aankoop?

Business Insider zet een aantal belangrijke tips voor de huizenmarkt voor je op een rij. We kijken naar de invloed van de oplopende hypotheekrente en geven je een overzicht van de sterkste dalingen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt gratis de whitepaper over de Huizenmarkt 2022/2023.

Whitepaper Huizenprijs 2022