• Op Prinsjesdag presenteerde het demissionaire kabinet Rutte IV de plannen voor 2024, maar na de verkiezingen van 22 november zijn veel belangrijke besluiten aan een nieuw kabinet.
  • Hoe kijken financieel directeuren bij bedrijven aan tegen de politieke tombola in Nederland?
  • CFO Petra van den Broek van SPIE Nederland zegt op CFO.nl dat ze graag een kabinet heeft dat daadkracht én duidelijkheid combineert

Wat missen financieel directeuren bij bedrijven in Nederland in de politiek? CFO Petra van den Broek van technisch dienstverlener SPIE Nederland heeft daar wel een antwoord op: “Persoonlijk zou ik graag wat meer daadkracht en duidelijkheid willen van het nieuwe kabinet, misschien wel van de overheid en politiek in het algemeen”, zegt Van den Broek in een interview op CFO.nl.

SPIE Nederland is actief in de installatie en bouw en richt zich sterk of efficiëntie in de energietransitie. Dat vergt planning op de langere termijn en daarvoor is het prettig als de randvoorwaarden van het politieke beleid ook wat verder vooruit kijken. Het helpt dan niet als elk kabinet de regels weer omgooit.

 “We willen verduurzamen. Iedereen wil elektrische auto’s. Maar de infrastructuur is er niet. We moeten verder met de energietransitie, maar netbeheerders van Energie kunnen niet vooruit, want ze krijgen geen vergunningen”, schetst Van den Broek de problemen waar bedrijven tegenaan lopen.

LEES het hele interview met CFO Petra van en Broek van SPIE Nederland op CFO.nl: “Het is fijn als niet ieder kabinet opnieuw de regels omgooit waar je als CFO je strategie op baseert.”