Vandaag de dag lokt Cyprus Europese vakantiegangers met zijn gouden stranden, mediterrane keuken en rijke cultuur. Maar het is niet altijd zo idyllisch geweest op het eiland. Cyprus is door vele heersers geleid – en zijn geschiedenis is doorspekt met conflicten.

De schattingen over het exacte aantal Russische inwoners van Cyprus lopen uiteen. De volkstelling van 2011 telde meer dan 10.000 in Rusland geboren inwoners. Vandaag de dag wonen er meer dan 40.000 Russen op Cyprus.

Het grootste deel van de Russische bevolking van Cyprus woont in de havenstad Limasol, aan de zuidkust van het land.

Het zakendistrict van Limasol richt zich op de Russische inwoners. Naast de typische juwelierszaken zijn er luxe bontwinkels – die jassen verkopen die een groot deel van het jaar niet nodig zijn in de mediterrane zon.

De oorlog in Oekraïne heeft Cyprus in een hachelijke situatie gebracht. Toen het geweld tijdens de Russische invasie van Oekraïne escaleerde, schakelde Cyprus een versnelling hoger. Het biedt Oekraïne nu humanitaire hulp en verbiedt Russische marineschepen om in Cypriotische havens bij te tanken.

Dit is Limasol, de Cypriotische stad waar Russische oligarchen kind aan huis zijn

LEES OOK: Door sancties getroffen Russische oligarch Mikhail Fridman zegt dat hij ‘praktisch onder huisarrest’ staat en thuis moet eten omdat zijn creditcards zijn geblokkeerd