• Het Nederlandse bedrijfsleven loopt wat betreft cybersecurity achter op de rest van West-Europa, zo tekent AG Connect op uit een nieuw onderzoek van accountskantoor PwC.
  • Daarbij verlaagt bijna een derde van de Nederlandse bedrijven in 2023 de cyberuitgaven.
  • Volgens specialist Angeli Hoekstra van PwC zijn Nederlandse CEO’s vaak niet goed op de hoogte van de prestaties van hun cybersecurity-afdelingen.
  • Lees ook: Dit zijn de 7 grootste cyberdreigingen voor 2023, volgens experts

Cybercriminelen staan niet stil: hun ransomware wordt steeds sneller en lastiger te detecteren. Je hiertegen wapenen is dan ook erg belangrijk. Maar het Nederlandse bedrijfsleven loopt hierbij achter op de rest van West-Europa.

Dat tekent technologieblad AG Connect op uit een nieuw onderzoek van accountantskantoor PwC. Ook opvallend: bijna een derde van de Nederlandse bedrijven verlaagt in 2023 de cyberuitgaven, terwijl deze budgetten elders in West-Europa doorgaans juist worden verhoogd.

Cybersecurityspecialist Angeli Hoekstra van PwC merkt op dat Nederlandse CEO’s vaak ‘ik weet niet’ antwoordden op de vraag of hun internetbeveiligingsteams goed presteren. “Dat bevestigt het idee dat cybersecurity-afdelingen beter moeten communiceren over wat zij doen en bereiken. En wellicht ook over wat zij kúnnen bereiken”, schrijft ze in het rapport.

LEES HIER het hele artikel bij AG Connect: PwC: Cybersecurity Nederlandse bedrijven loopt achter op rest van West-Europa