• Scott Melker, die bekend staat als ‘The Wolf of All Streets’, is een bekende naam in de cryptowereld.
  • Melker vertelt aan Insider over zijn brede beleggingsaanpak en handelsstrategie voor de korte termijn.
  • Hij noemt ook 5 tokens die niet zo bekend zijn, maar volgens hem wel zeer kansrijk.

Scott Melker is een bekende naam in de cryptowereld. Zijn bijnaam ‘The Wolf of All Streets‘ is toepasselijk, omdat hij zich op vele manieren bezighoudt met digitale valuta.

Melker belegt en handelt in cryptomunten, maar is ook invloedrijk, omdat hij in zijn podcast diepgaande discussies voert met topfiguren uit de cryptowereld en de financiële sector. Ook deelt hij zijn inzichten met zijn bijna 400.000 Twitter-volgers en via een dagelijkse nieuwsbrief.

Tegenover Insider legt Melker uit hoe hij in brede zin kijkt naar klassieke beleggingen en crypto.

Een belegger die ook handelt op de korte termijn

Ik wil duidelijk maken dat ik me zelf op de eerste plaats zie als belegger”, zegt Melker in een interview met Insider. “Als mensen vragen wat ik doe, dan antwoord ik dat ik een belegger ben die ook handelt voor de kortere termijn.”

Melker heeft een gebalanceerde beleggingsaanpak in vergelijking met andere grote namen uit de cryptowereld, omdat hij ook klassieke beleggingen in aandelen, vastgoed en obligaties aanhoudt.

"Ik denk dat mensen minstens 60 procent tot 70 procent aan beleggingen voor de lange termijn moeten hebben, zo'n 15 procent cash en 15 procent om te handelen. We weten immers dat actief handelen vaak leidt tot rendementen die lager zijn dan het gemiddelde van de markt", zegt Melker.

Crypto is een deel van zijn uiterst diverse portfolio, die verder uiteenloopt van vastgoed tot beleggingen in aandelen.

"Tot eind 2019 zei ik tegen iedereen dat ik me niet prettig voelde om meer dan 10 procent van mijn vermogen in crypto aan te houden", zegt Melker.

Dat is nu veranderd. Melker heeft inmiddels meer ruimte gemaakt voor crypto in zijn beleggingsportefeuille

Spreiding van cryptobeleggingen

Voor zijn beleggingen in cryptomunten hanteert Melker een vergelijkbare verdeling als voor klassieke beleggingen. Hij houdt 70 procent aan als belegging voor de lange termijn, vooral in bitcoin en ether, de cryptomunt van Ethereum. In cryptojargon heet dit 'hodl', naar een verbastering van het Engelse woord 'hold'.

Melker stopt 15 procent van zijn cryptobeleggingen in 'stable coins', net als de 15 procent cash die hij aanhoudt bij zijn traditionele beleggingen. 'Stable coins' zijn cryptomunten die gekoppeld zijn aan klassieke activa zoals de Amerikaanse dollar of goud, waardoor de waarde stabiel blijft.

En de laatste 15 procent gebruikt hij voor actieve handel. Melker richt zich hierbij op tactische beleggingen in kansrijke cryptomunten.

"In crypto kan je geld 10, 20 of zelfs 100 keer meer waard worden met actief handelen. Van de opbrengsten uit de actieve handel verplaats ik 20 procent naar mijn portefeuille voor de lange termijn, zodat dat die verder kan groeien. Ik neem het risico dat sommige cryptobeleggingen naar nul gaan, als ik mijn investering toch al heb terugverdiend", zegt Melker.

HODL of actief handelen

Melker gelooft hoe dan ook dat beleggen voor de langere termijn de sleutel is tot succes bij crypto en niet het handelen op de korte termijn.

"Degenen die het best presteren met crypto zijn beleggers met stalen zenuwen die kopen en daarna gewoon afwachten", zegt Melker.

Beleggers die er vroeg bij zijn en ondanks de koersschommelingen van cryptovaluta niet verkopen, gaan er volgens hem uiteindelijk met de buit vandoor.

"Net als in andere markten koop je als er angst heerst en verkoop je als de hebzucht hoogtij viert", legt Melker uit. "Als je de afgelopen drie jaar hebt gekocht op het moment dat de markt er beroerd aan toe was, zie je nu de vruchten van je werk en hoef je niet veel te handelen."

Beleggers moeten zich volgens Melker concentreren op de twee belangrijkste cryptomunten: bitcoin en ether. De strategie van 80 procent investeren in bitcoin en 20 procent in ether lijkt hem een hele logische, ook al zou hij het aandeel ether iets hoger maken.

"Ik denk dat ether in deze cyclus makkelijk naar 10.000 dollar kan doorstijgen en waarschijnlijk nog veel hoger", vertelt Melker. "En ik denk dat bitcoin op 200.000 dollar of iets daarboven gaat uitkomen."

Het komt er in de ogen van Melker op neer dat beide munten klaar zijn voor nieuwe grote bewegingen.

5 minder bekende cryptomunten

Hoewel Melker de voorkeur geeft aan beleggen op lange termijn, denkt hij dat er voor cryptohandelaren nog altijd mogelijkheden liggen om snelle winst te boeken, zelfs nu de markten steeds efficiënter worden.

"Als je veel kennis hebt en goed oog hebt voor kleinere cryptomunten, kun je in een week tijd nog altijd letterlijk 100 keer je inleg kunt terugverdienen", zegt Melker. "Een paar van deze kansen proberen te grijpen met een klein deel van je kapitaal kan heel profijtelijk zijn."

Melker heeft zelf een aantal relatief kleine posities in munten die wat minder opvallen. Dit zijn vijf tokens die volgens hem veel potentieel hebben op lange termijn.

  1. LINK - Link, de munt van het Chainlink-netwerk. Jaarstijging: +300%.
  2. DOT - Dot, de munt van Polkadot-netwerk. Jaarstijging: +345%
  3. EGLD - EGold, de munt van het Elrond-netwerk. Jaarstijging: +590%
  4. UTK - Melker heeft geld zitten in het bedrijf UTrusts en dit is hun munt. Jaarstijging: +414%
  5. POLS - Melker zegt dat de handel in deze munt extreem goed heeft uitgepakt en naar zijn beleggingsportfolio voor de langere termijn is overgebracht.

Melker had ooit ook dogecoin, de ludieke cryptomunt die in een jaar tijd met meer dan 10.000 omhoog is gegaan, dankzij steunbetuigingen van onder meer topman Elon Musk van Tesla.

Hij heeft een tijd geleden gecasht toen de munt nog 0,01 dollar waard was, terwijl dat nu zo'n 0,50 dollar is. "Wil je daar echt over praten? Want dit doet pijn", grapt Melker daarover.

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: